Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer
16 juli 2002 p121


Vergadering welstand openbaar

Eén commissie voor nog mooier Nijmegen

De welstandscommissie gaat met ingang van donderdag 25 juli bouw- en reclameplannen in het openbaar behandelen. Later dit jaar worden de welstandscommissie en de monumentencommissie samengevoegd tot één commissie. Ook deze nieuwe commissie gaat openbaar vergaderen.

Belanghebbenden en geïnteresseerden krijgen daarmee meer inzicht in de afwegingen van de welstandscommissie bij de behandeling van bouwplannen. Op deze manier wordt de besluitvorming toegankelijker. Met het in het openbaar vergaderen loopt Nijmegen vooruit op de wettelijke verplichting in de Nieuwe Woningwet: per 1 januari 2003 wordt dit voor alle welstandscommissies verplicht.

Het gemeentebestuur wil niet alleen een duidelijke en toegankelijke behandeling van aanvragen binnen de welstandscommissie. In het collegeakkoord is ook aangegeven dat er één externe commissie moet komen die het College integraal adviseert over ontwikkelingen in de bebouwde en onbebouwde omgeving. Hierdoor krijgt het College een breder afgewogen advies. Dit komt uiteindelijk de schoonheid van Nijmegen ten goede. Om die reden worden de welstandscommissie en de monumentencommissie samengevoegd tot één commissie.

Naast het voordeel van één integraal advies aan het College, levert dit ook een snellere en eenduidige afhandeling van de bouwplannen op. Bouwplannen worden dan niet meer in verschillende commissies ingebracht, maar kunnen in één vergadering worden afgehandeld. Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.