CLINICLOWNS NEDERLAND

CliniClowns verwelkomt Hongaarse collega na monstertocht

Op donderdag 25 juli verwelkomt Stichting CliniClowns Nederland in Zuid-Limburg een bijzonder iemand aan de Nederlandse grens. Albert Royaards, directeur van Piros Orr, de Hongaarse zusterorganisatie van CliniClowns, zet dan na een wandeltocht van bijna 3 maanden en zo'n 2.000 kilometer voet op Nederlandse bodem. De professionele clowns van Piros Orr ('Rode Neus') bezoeken, net als de Nederlandse CliniClowns, kinderen in zorginstellingen. Dit met het doel hen de zo broodnodige afleiding te bezorgen. In vorige eeuwen al reisden Hongaarse studenten, Peregrini genaamd, naar West-Europa om hun studie te voltooien. In hun voetspoor heeft Royaards de huidige monstertocht naar zijn geboorteland ondernomen om voor Piros Orr extra publiciteit en fondsen te verwerven.

Vanzelfsprekend ondersteunt CliniClowns Nederland dit bijzondere initiatief en is zij met enkele clowns aanwezig bij de feestelijke entree van Royaards, waarbij o.a. ook de Hongaarse ambassadeur en de burgemeester van Vaals acte-de-présence geven. Het geheel vindt donderdag 25 juli a.s. plaats om 14.00 uur op het drielandenpunt bij de grenssteen op de heuvel bij Vaals.

Aansluitend wandelt Albert Royaards nog enige weken door Nederland, waarna de reis op 27 augustus a.s. eindigt in Utrecht. Daar wordt hij om 14.00 uur groots ontvangen in de Senaatszaal van de Rijksuniversiteit, waar de Peregrini indertijd eveneens hun reis beëindigden. Ook op deze dag is CliniClowns Nederland natuurlijk als sympathisant aanwezig, en zal directeur Tom Doude van Troostwijk spreken tijdens de ontvangst.
'Als CliniClowns Nederland zijn wij bijzonder begaan met het welzijn van kinderen, en dus ook die buiten Nederland,' aldus Doude van Troostwijk. 'Logisch dat wij de geweldige actie van Albert Royaards van harte ondersteunen'.


---
Noot voor de redactie/