Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 25-07-2002
1e persbericht van donderdag 25 juli 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagmiddag om 15.10 uur is op de deken van Somerenstraat een 75-jarige automo-bilist uit Eindhoven gecontroleerd. De in zijn auto aangetroffen 2 messen en een honkbal-knuppel zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Woensdagavond rond 18.55 uur is op de Barrierweg een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij vernielde daar een ruit van een huis. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagavond om 21.15 uur is een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Getuige zag dat hij op de Paradijslaan aan geparkeerde autos stond te rommelen. De gewaar-schuwde politie trof de verdachte op de Guido Gezellestraat aan. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Donderdagmorgen om 1.15 uur is op de Kloosterdreef een 24-jarige automobilist uit Mierlo aangehouden. Hij viel daar op door zijn slingerend rijgedrag. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1.30 pro mille. De Mierlonaar kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Donderdagmorgen rond 2.47 uur is op de Boschdijk een 25-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. Een politiepatrouille zag dat hij een roodlicht negeerde op de kruising Fellenoord Boschdijktunnel. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1.40 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Donderdagmorgen om 6.10 uur is in een woning op de Wielantstraat een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van poging diefstal airco gepleegd op 24 juli j.l. bij een bedrijf op de Tenierslaan in Eindhoven. Medewerkers van het bedrijf wisten door kordaat optreden de diefstal te voorkomen.

Eindhoven: Verdachte geluidsoverlast aangehouden Donderdagmorgen rond 4.00 uur is op de Venbergsemolen een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De gewaarschuwde politie hoorde daar zeer harde muziek uit zijn woning komen en troffen de man luid schreeuwend aan. Hij weigerde naar binnen te gaan. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-ver-baal opgemaakt.

Helmond: Verdachte aangehouden
Woensdagmiddag rond 15.55 uur is op de Kasteel Traverse een 38-jarige man uit Helmond aan. Een politiepatrouille zag dat de man daar een geopend flesje alcohol bij zich had op een plaats waar dat verboden is. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Alcohol
Woensdagmiddag rond 16.10 uur is op de Tolpost een 48-jarige automobiliste uit Helmond aangehouden. Zij was daar tegen een kraanwagen gereden. Bij controle bleek zij gedronken te hebben. De vrouw blies 2.10 pro mille. Haar rijbewijs is ingevorderd. Zij kreeg een rijver-bod van 12 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 15.00 en 18.05 uur is op de Burg. Van Houtlaan een snelheidscontrole gehouden. 927 voertuigen zijn gecontroleerd. 82 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.

Op de Molenstraat is woensdagavond tussen 19.10 en 21.40 uur een snelheidscontrole ge-houden. Van de 314 gecontroleerde voertuigen reden er 45 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/u.

Helmond: Verdachte verlaat plaats van ongeval
Donderdagmorgen om 4.00 uur is een 26-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Hij was met zijn auto op de Nachtegaallaan tegen een lantaarnpaal gereden. Na de aanrijding verliet hij de plaats van de aanrijding zonder zijn identiteit bekend te maken. De gewaar-schuwde politie trof hem op de Basstraat aan. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1.15 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Mierlo: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Woensdagmiddag om 15.15 uur is in een winkel op de Dorpsstraat een 35-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Bij het verlaten van de winkel ging het elektronisch alarm af. De vrouw had een baby born slaapkamer en kleding meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Valkenswaard: Hennepkwekerij
Woensdagmiddag rond 15.10 uur trof de politie op de zolder van een woning op de Wilgen-roosstraat een hennepkwekerij aan. Drie personen, een 23- jarige vrouw en 2 mannen, 25 en 27 jaar oud, allen uit Valkenswaard waren bezig te toppen te knippen. Zij en de 25-jarige bewoner zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De 48 planten en de daarbij behorende apparatuur en goederen zijn inbeslaggenomen ter vernietiging. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Verdachte winkeldiefstal aangehouden Woensdag om 18.00 uur is in een winkel op de Kardinaal de Jongstraat een 40-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij nam 4 blikjes bier weg zonder deze bij de kassa af te re-kenen. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 17.00 en 22.00m uur is op de Burg. Van Houtstraat een snelheidscontrole gehouden. 613 voertuigen zijn gecontroleerd. 74 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u.

Leende: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Woensdagavond om 18.05 uur is in een winkel op de Margrietlaan een18-jarige vrouw uit Budel aangehouden. Zij was daar werkzaam. De vrouw nam daar make-up, deodorants en 2 pak koekjes weg zonder deze af te rekenen. Zij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Heeze-Leende: Verkeersongeval
Donderdagmorgen rond 1.05 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de A2 een 39-jarige automobilist uit Stramproy gewond. De man was daar met zeer hoge snelheid tegen de vangrail gereden. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Van de man is een bloedproef genomen. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Asten: verkeerscontrole
Woensdagmiddag is op de Planker een verkeerscontrole gehouden. 5 automobilisten kregen een proces-verbaal voor: 3x niet handsfree bellen en 2x negeren van het inhaalverbod.

Asten: Vrouw lastig gevallen
Woensdagavond rond 23.05 uur is op de Boskoop een 20-jarige vrouw uit Asten door 3 personen lastig gevallen. Zij fietste over het fietspad richting Asten. Twee jongens op een fiets dwongen haar te stoppen. Een van hen greep haar bij de schouder en hield de vrouw stevig vast. Toen een derde persoon op een scooter bij hen was gekomen beet de vrouw beet haar belager, die los liet. Direct daarop kon zij snel wegfietsen. Een van de jongens had kort blond haar, de ander kort bruin haar. Ze hadden ieder een lengte van ongeveer 1.85 m. De persoon op de scooter droeg een zwarte helm.

Geldrop: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Woensdagavond rond 19.35 uur is in een winkel op het Winkelcentrum Coevering een 32-jarige man uit Geldrop door een beveiligingsbeambte aangehouden. De man nam daar baby-olie weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Bij zijn aanhouding bedreigde hij de beambte en dreigde hij de zaak in brand te steken. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Tussen woensdagavond 19.30 en donderdagmorgen 0.45 uur is ingebroken in een woning op de Hertog Lambrechtstraat. Het slot van de achterdeur is geforceerd. Uit woning is een geldkistje met geld weggenomen.