Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-07-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 12.00 u) Donderdag, 25 juli 2002

District Sittard

Sittard; onder invloed
Het rijden zonder autogordel door een 36-jarige automobilist uit Le Havre (F) trok afgelopen woensdagavond op de Engelenkampstraat in Sittard de aandacht van een politiepatrouille. Bleek dat de Fransman ook onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt terzake het rijden zonder autogordel en het onder invloed besturen van zijn auto, proces-verbaal tegen de verdachte op. Uiteraard kreeg hij ook een rijverbod.

Sittard; aangehouden
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht kreeg de politie een melding dat er iemand op de Heinseweg in Sittard tegen geparkeerde autos trapte. De politie die terplaatse ging trof die persoon aanvankelijk niet aan. Echter bij onderzoek in de omgeving zag de politie, midden op de Tunnelstraat een man staan, kennelijk flink onder invloed. De man, een 34-jarige Sittardenaar werd op verdenking van openbare dronkenschap en baldadigheid aangehouden waartegen de verdachte zich overigens verzette. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt terzake al die feiten, inclusief de wederspannigheid proces-verbaal tegen hem op.

Sittard; ingebroken
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht is ingebroken in een woning aan de Henssenlaan in Sittard. Inbrekers zijn de woning door forcering van een deur binnengedrongen, echter vermoedelijk omdat zij werden gestoord (doordat bewoners waren opgestaan) zijn de inbrekers er vandoor gegaan. Vermoedelijk / voor zover tot nu toe valt na te gaan is er niets gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.