Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Datum: 25/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Scooterteam haalt onverzekerde Quad na achtervolging van de weg

BREDA: Een motorrijder van het Scooterteam heeft gisteravond naar aanleiding van diverse overlastklachten uit de wijk Biesonk een vierwielige terreinmotor van de weg gehaald. De 22 jarige bestuurder probeerde de motorrijder van de politie met zijn 200 CC Quad kwijt te rijden, maar ging in een bocht op zijn kant. Ongedeerd krabbelde de bestuurder, die ook nog zonder helm reed, overeind en werd aangehouden. De terreinmotor bleek ook niet verzekerd te zijn en geen kenteken te hebben. De Quad is in beslag genomen.

Bewoners van de wijk Biesonk klaagden gisteravond steen en been over crossende jeugd met diverse soorten vervoermiddelen. Toen een van de motorrijders van het Scooterteam polshoogte ging nemen probeerde een Quad vanaf de Terheijdenseweg er snel vandoor te gaan. Via een aantal straten verloor de bestuurder op de Malmedystraat de controle over zijn zware motorfiets en ging op zijn kant. De Quad kwam weer op zijn wielen te staan, maar voordat de Quadrijder er weer op kon stappen werd hij aangehouden. Volgens de 22 jarige eigenaar had hij de Qua sinds een week. Volgens de bestuurder was hij niet hard weggereden, omdat de politie achter hem aan zat. Waarom dat hij dan telkens had omgekeken toen de politie met zwaailicht en sirene hem probeerde te laten stoppen, antwoorde hij: ik heb dit alleen maar gedaan om veilig links of rechts te kunnen afslaan. Ik ben zeker niet hard weggereden voor de politie. Zonder motor en een aantal processen-verbaal op zak kon de Bredanaar te voet naar huis. Alle tijd om na te denken of het verhaal, dat hij had verteld wel zo geloofwaardig was.

Man aangehouden voor stalking

BREDA: Aan de Nieuwe Huizen in Breda is tegen middernacht een 32 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, die aanhoudend de bewoners bleef lastigvallen. De politie had de afgelopen weken de overlast veroorzaker al diverse malen aangehouden, maar dat deerde hem niet. Ook gisteren bleef hij aan de deur van zijn vroegere kennissen staan bellen, kloppen en vervelen. Een bevel van de politie om zich te verwijderen hielp ook al niet meer. Dit leidde tot de aanhouding van de 35 jarige voor stalking. De man is in verzekering gesteld.