Dienst Binnenstad Amsterdam


bedrijfsvoertuigen in verkeerd vergunningsgebied wordt tijdelijk niet geverbaliseerd.

Parkeren van bedrijfsvoertuigen in verkeerd vergunningsgebied wordt tijdelijk niet geverbaliseerd.

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam-Centrum heeft, op voordracht van wethouder Verkeer de heer G. Frankfurther, besloten het parkeren van bedrijfsvoertuigen in het verkeerde vergunningsgebied in het centrum tot 19 augustus a.s. niet te verbaliseren.

Aanleiding tot dit besluit is het invoeren van de nieuwe parkeerverordening op 1 april 2002. Vanaf die datum gelden ook voor bedrijven twee vergunninggebieden en is een bedrijfsvergunning dus niet meer geldig voor de gehele binnenstad. Dienst Stadstoezicht is per 1 juli gaan handhaven, maar er bleek veel verwarring te bestaan.

Wethouder Frankfurther: Het Dagelijks Bestuur heeft diverse signalen ontvangen dat bedrijven onvoldoende op de hoogte waren van deze nieuwe maatregel. De communicatie is deze keer ontoereikend geweest. Om de ondernemers tegemoet te komen hebben we een periode ingesteld waarin niet geverbaliseerd zal worden. Deze periode loopt tot 19 augustus a.s. Na die datum zal dienst Stadstoezicht streng handhaven.

In de periode waarin niet geverbaliseerd wordt zullen oranje waarschuwingskaarten op de foutgeparkeerde bedrijfsautos worden geplaatst om de bestuurders te attenderen. Voor wielklemmen die tot op heden geplaatst zijn kan men een bezwaarschrift indienen. Deze zullen ruimhartig worden beoordeeld.