Digitale Gemeente Houten

Houten stelt Roma families ultimatum

donderdag 25 juli 2002 - Bron: redactie SDGH

De gemeente Houten heeft de Roma families die sinds dinsdag jl. op de Koedijk in Houten staan, gesommeerd uiterlijk as. vrijdag om 13.30 uur uit de gemeente te vertrekken. Als zij niet vrijwillig vertrekken worden hun wagens weggesleept.

De Roma families trekken al enkele maanden tussen de gemeenten Houten, Vianen en IJsselstein en worden daar ook steeds weer weggestuurd. De families geven aan een vaste standplaats of eigen woning te willen. De gemeenten willen hier niet aan meewerken en verwijzen naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ministerie verwijst naar de Provincie Utrecht, die op haar beurt weer naar de gemeenten verwijst.

Inmiddels heeft de Benschopse advocaat B.Maris zich het lot aangetrokken van de families. Door middel van brieven aan de commissaris van de koningin, gemeenteraadsleden en de rechtbankpresident probeert hij de impasse te doorbreken. Een beroep van de Houtense GroenLinks-fractie op het college van B&W in Houten om de families voorlopig met rust te laten en te zoeken naar een oplossing, haalde ook niets uit.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).