Gemeente Breda

25-07-2002

Gemeente ontvangt subsidie voor deelproject Oost-/Westflank

Op de valreep heeft inmiddels oud-staatssecretaris Remkes van VROM een subsidie van
e 1,5 miljoen toegekend aan het deelproject ondergrondse infrastructuur Markendaalseweg Noord; onderdeel van het project Oost/Westflank. De subsidie is toegekend op grond van de Wet Stedelijke Vernieuwing (Maatwerk). De totale kosten van het deelproject bedragen e 4,45 miljoen.

Het ontwerp voor de Westflank dat op dit moment in voorbereiding is (Water terug in de binnenstad) bevat nog een aantal dure elementen waarvoor een oplossing gevonden moet worden voordat het definitief bestuurlijk besluit om te starten met de uitvoering van het project genomen kan worden. Het verplaatsen van de ondergrondse infrastructuur in het deel Markendaalseweg Noord is een voorbeeld hiervan. Om water aan te leggen moet een groot deel van de kabels, leidingen en riolering worden verplaatst. Deze kostenpost legt een groot beslag op de middelen voor het project Westflank. De financiële steun van het ministerie van VROM zal de bestuurlijke afweging om deze kostenpost te accepteren vergemakkelijken.

Planning
Als de raad eind dit jaar besluit tot het toekennen van het uitvoeringskrediet, ziet de voorlopige planning er als volgt uit: · Maart 2003 voorjaar 2004: gefaseerd verleggen kabels, leidingen en riool in de Markendaalseweg
· Maart 2004 zomer 2005: sloop Havengarage, aanleg haven en inrichting openbare ruimte
· Voorjaar 2005 zomer 2006: oplevering project Water terug in de binnenstad.

Breda, 24 juli 2002