Gemeente Breda

25-07-2002

Inspectie vestiging Van der Valk-concern Breda

Naar aanleiding van het inzakken van een vloer in Motel Tiel van Van der Valk begin dit jaar, heeft het ministerie van VROM alle vestigingen van dit concern aan een uitgebreide inspectie onderworpen. Dit betekent dat ook bij restaurant Princeville in Princenhage een onderzoek is uitgevoerd. De Inspectie VROM heeft deze week het college van burgemeester en wethouders gevraagd om nog enkele zaken nader te onderzoeken.

Het betreft de kwaliteit van bepaalde prefab betonplaten die door het concern ongeveer 20 jaar geleden zijn verwerkt bij verbouwingen. De afdeling Bouw- en woningtoezicht van de gemeente zal de komende weken onderzoeken of ze ook bij de vestiging in Breda zijn gebruikt, en zo ja wat de staat er van is. Dit om ieder risico uit te sluiten. Er is overigens nog geen reden om aan te nemen dat ook in Princeville een gevaarlijke situatie aanwezig is. Bij eerdere inspecties is daarvan niets gebleken.
Ook vraagt de Inspectie om enige punten die met de gebruiksvergunning te maken hebben, zoals noodverlichting, nader te bekijken. Op deze punten heeft de Brandweer reeds actie ondernomen, en wordt binnenkort gecontroleerd of de verbeteringen al zijn aangebracht.

Breda, 25 juli 2002