AutoRai

25-7-2002

De nieuwe SkodaOctavia Combi RS: snel en stijlvol

De SkodaOctavia-reeks krijgt versterking in de vorm van een nieuwe, snelle Combi: de RS. De nieuwe uitvoering is vanaf heden in Nederland leverbaar voor 28.000 euro.

Met zijn uitzonderlijk dynamische eigenschappen en indrukwekkende motorvermogen vormt de Octavia Combi RS het sportieve hoogtepunt van de Octavia-modelreeks. De 1,8-liter turbo benzinemotor levert 132 kW (180 pk) en is voorzien van state-of-the-art technologie, waaronder twee bovenliggende nokkenassen en vijfkleppentechniek. Tussen de 1.950 en 5.000 toeren is een maximum koppel van 235 Nm beschikbaar. De Octavia Combi RS accelereert in slechts 8,0 seconden van 0 naar 100 km/h. Hij haalt een topsnelheid van 231 km/h. Het brandstofverbruik is identiek aan dat van de Octavia RS Hatchback: voor 100 kilometer heeft hij(gecombineerd) voldoende aan acht liter brandstof.

Het aantrekkelijke uiterlijk wordt versterkt door sportieve 16-inch lichtmetalen velgen en 205/55 R 16 banden, groene remklauwen, donkere richtingaanwijzers op de spatborden, een sportief eindstuk voor de uitlaat, een voorbumper met geïntegreerde spoiler en een achterspoiler. Bovendien is de Combi RS met 19 mm verlaagd ten opzichte van de andere Combis.

Het interieur is identiek aan dat van de kodaOctavia RS Hatchback. Ook de Combi heeft dus comfortabele sportstoelen met zwart lederen/zilvergrijze stofbekleding, een driespaaks lederen stuurwiel, speciale portierpanelen en pedalen met roestvrijstalen oppervlak. Tot de standaarduitrusting behoren verder airbags voor zowel de bestuurder als de voorpassagier, zij-airbags, ABS, MBA, MSR, ASR en ESP, climatronic, radio-CD Symphony met acht luidsprekers, elektrisch bedienbare portierramen vóór en achter, dakrailing alsmede centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een inklapbare sleutel. De SkodaOctavia Combi RS is leverbaar in vier kleuren: het geheel nieuwe corrida red, diamond silver metallic, black magic mica, en lemon yellow.