Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom, 25 juli 2002

Datum: 25/7/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Op 4 plaatsen werd woensdag in de gemeente Halsteren een snelheidscontrole gehouden. In de ochtend vond de controle plaats op de Ravelstraat en Tholenseweg. Op de Ravelstraat passeerden 261 bestuurders, waarvan er 32 in overtreding waren. Op de Tholenseweg passeerden 136 bestuurders, waarbij er 32 in overtreding waren. 's Middags werden de controles gehouden op de Melanendreef en de Steenbergseweg. Op de Melanendreef passeerden 83 bestuurders en waren er 18 van in overtreding. Op de Steenbergseweg waren 298 passanten waarvan er 33 te hard reden.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Diefstal verkeersborden
Woensdagnacht rond 01.00 uur zagen twee agenten een tweetal meisje lopen. De meisjes liepen met een verkeersbord. Aangezien de agenten dit vreemd vonden hebben zij de meisjes aangesproken. De meisjes, allebei 15 jaar en afkomstig uit Bergen op Zoom, gaven te kennen dat zij zojuist twee verkeersborden hadden gestolen. In het bijzijn van de meisjes werd een onderzoek ingesteld naar de borden. Uiteindelijk kon de politie beide borden meenemen naar het politiebureau. De meisjes zijn overgedragen aan hun ouders. Beiden krijgen een straf opgelegd via bureau HALT.

TEAM HALDERBERGE
RIJDEN ONDER INVLOED
Woensdagavond is de 32- jarige inwoner uit Oudenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Bij nader onderzoek bleek ook dat de man cocaïne had gebruikt. Op het politiebureau is er van de man een blaastest afgenomen. In verband met het cocaïnegebruik werd ook een bloedproef en urinetest gedaan. De man is met een rijverbod heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

TEAM RUCPHEN
Ongeval met letsel
Naar nu pas bekend is geworden, heeft zich afgelopen maandag een ongeval voorgedaan.Bij dit ongeval is een 39-jarige vrouw uit Zegge gewond geraakt. Rond 15.45 uur reed de vrouw op haar fiets over de Onze Lieve Vrouwestraat in haar woonplaats. De vrouw werd ingehaald door een jeep met aanhangwagen en kwam met de aanhangwagen in aanraking. Hierdoor kwam zij ten val. Mevrouw bleek in eerste instantie geen letsel te hebben, maar bij onderzoek door de huisarts bleek dat zij dusdanig inwendig letsel heeft dat zij inmiddels in het ziekenhuis verblijft. De bestuurder van de jeep wordt verzocht zich te melden bij de politie.

Autoinbraken in Rucphen
Op de Schijfsevaartkant en van der Zijpedreef in Rucphen werd ingebroken in een personenauto. In beide gevallen forceerde men het portier. De dader(s) had het voorzien op oa. De audioapparatuur. Vanaf een auto die geparkeerd stond op de Vlaanders in St. Willebrord werd een kentekenplaat gestolen.

Milieu-overtreding
Op de Groenstraat in Sprundel werd woensdag, door een nog onbekend gebleven persoon, een aanhanger met afval achtergelaten. Vandaag lag de aanhangwagen met afval in de sloot. Aangezien dit niet kon blijven liggen heeft de gemeente de aanhangwagen met het afval opgeruimd. De kosten komen hierbij voor de gemeenschap.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Zakkenrollerij
Woensdag werd wederom aangifte gedaan van zakkenrollerij. Ditmaal was een 42-jarige vrouw uit Roosendaal het slachtoffer. De vrouw was aan het winkelen in het winkelcentrum de Roselaar in Roosendaal, toen zij erachter kwam dat haar portemonnee met toebehoren weg was.

Inbraak auto
Dinsdagnacht werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond in de Telefoonstraat in Roosendaal. De dader(s) heeft het slot van het portier verbroken. Er werd oa. een autoradio-/CD-speler ontvreemdt.

DISTRICTSRECHERCHE
Politie houdt verdachten tasjesroof aan
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar drie minderjarige verdachten uit Bergen op Zoom. De drie verdachten, respectievelijk 11 jaar, 13 jaar en 14 jaar oud zouden zich hebben schuldig gemaakt aan een tasjesroof.. Het slachtoffer, een 75-jarige inwoonster uit Bergen op Zoom, werd 18 juni jl. beroofd van haar tas, toen drie jongens haar vroegen hoelaat het was. De vrouw, die de jongens vertelde wat ze wilde weten, toonde hierbij haar horloge. Op datzelfde moment rukte de dader(s) haar tas van haar schouder en rende hard weg. Op hun vlucht verloren de dader(s) de tas. Uiteindelijk mistte de vrouw niets. De dader(s) wistte wel te ontkomen.Nadat er op een lagere school in Bergen op Zoom het gerucht ging dat een medeleerling een oude vrouw had beroofd, kon de politie de drie minderjarigen aanhouden.Tegen de verdachten van 13 en 14 jaar oud wordt proces-verbaal opgemaakt. Aangezien de jongste verdachte 11 jaar oud is, en dus niet strafrechtelijk vervolgbaar, zal de Raad voor de Kinderbescherming in kennis worden gesteld.