Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie
Datum Nummer persbericht
25 juli 2002 p124


Dwangsom voor milieu-overtredingen

Bij een veevoederbedrijf aan de Oostkanaaldijk zijn de afgelopen jaar verschillende milieucontroles uitgevoerd. Daarbij zijn diverse overtredingen van de voorschriften uit de milieuvergunning geconstateerd. Het betreft onder andere onvergunde opslag van afvalstoffen, niet uitvoeren van keuringen/controles, niet aanbrengen van bodembeschermende voorzieningen, niet beschermen van silo's tegen blikseminslag en onvoldoende bijhouden van het milieulogboek. Het bedrijf heef hiervoor op 10 april 2002 reeds een waarschuwing ontvangen en een vooraankondiging voor een eventuele bestuurlijke maatregel wanneer de overtredingen niet ongedaan worden gemaakt.
Tijdens de laatste uitgevoerde controle, in juni 2002, is gebleken dat slechts één van de vele overtredingen ongedaan is gemaakt. Het college heeft besloten om het bedrijf een dwangsom van totaal EUR 210.000 op te leggen voor de geconstateerde milieuovertredingen. Bij de hoogte van de dwangsom is rekening gehouden met de ernst van de overtredingen en de milieugevolgen die deze overtredingen kunnen hebben. Het bedrijf krijgt nog beperkt de tijd om de overtredingen ongedaan te maken en zo te voorkomen dat het besluit wordt uitgevoerd.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.