Politie stelt onderzoek in naar woninginbraken Alphen aan den Rijn
De politie stelt een onderzoek in naar inbraken in woningen afgelopen nacht en is op zoek naar getuigen. Bij de politie werd vanmorgen aangiften gedaan van vijf inbraken en twee pogingen in woningen aan de Engelenburg, de Doornenburg, de Loenhorst (2), de Schuberthof (2) en de Bachsingel. In bijna alle gevallen waren de bewoners aanwezig. Inbrekers kwam de woningen binnen via de tuin en door de achterdeur te forceren. In een enkel geval kwam men binnen door inklimming en door een bovenlicht te forceren. Beneden werd een aantal ruimten doorzocht. Er werd een videocamera, fotocamera's, geld, een spaarpot, bankpassen en een mobiele telefoon weggenomen. Bij de woningen aan de Loenhorst is het bij een poging gebleven. De politie heeft een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Getuigen die vannacht iets verdachts hebben gezien in deze omgeving worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Getuigen gezocht overval postkantoor Waddinxveen
De politie is op zoek naar getuigen van de gewapende overval op het postkantoor aan de Kerkweg-Oost op woensdag 24 juli rond 16.20 uur. Met name wil zij in contact komen met een vrouw met een geel jack en een fiets en een nederlands/engels/franstalig sprekende oudere man die op het moment van de overval net naar buiten gelopen was vanuit het postkantoor met een ongeveer 3-jarige kind. Buiten sprak deze man een bestuurder aan om de politie te waarschuwen. Deze getuigen en uiteraard anderen kunnen contact opnemen met de politie in Waddinxveen, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).
Bij de overval maakte een nog onbekende man een geldbedrag buit. Hij bedreigde het aanwezige personeel en een klant met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Na de overval maakte de man zich uit de voeten in de richting van de Passage. De politie stelde onmiddellijk een grootscheeps onderzoek in. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet. De overvaller werd echter niet gevonden. De politie zet haar onderzoek voort.