Corel Corporation introduceert Corel Ventura 10

Software voor enterprise publishing biedt ondersteuning voor XML en vele grafische formaten, voor professionele documenten

Maarssen, 25 juli 2002 - Corel Corporation gaat Corel Ventura 10 op de markt brengen, een softwareoplossing voor het opmaken van pagina's en complete publicaties. Corel Ventura 10 biedt een groot aantal tools voor het ontwerpen en publiceren van professionele publicaties. Nieuw in Corel Ventura 10 zijn onder andere de mogelijkheid om XML (eXtended Markup Language) -documenten te importeren en een functie om rechtstreeks naar het PDF (Portable Document Format) -formaat te publiceren. Corel Ventura 10 wordt in september van dit jaar verwacht.

De XML-importfunctie van Corel Ventura 10 biedt zakelijke gebruikers het voordeel dat zij informatie gemakkelijk kunnen hergebruiken. In combinatie met een XML-editor zoals Corel XMetaL, vormt Corel Ventura 10 een krachtige oplossing voor het combineren en transformeren van data en afbeeldingen tot gestructureerde en gemakkelijk te beheren bedrijfsdocumenten.

"Corel Ventura 10 is bij uitstek geschikt voor organisaties die willen profiteren van de voordelen van XML voor het publiceren van hun gegevens. Dankzij de uitgebreide ondersteuning voor grafische formaten en het PDF-formaat kunnen organisaties hun communicatie optimaliseren met professionele en grafisch uitgebreide documenten," zegt Ian LeGrow, excutive vice president of product strategy bij Corel Corporation. "Corel Ventura helpt organisaties bij het verhogen van de productiviteit en bij het halen van meer waarde uit hun brede verscheidenheid aan informatie voor hun publicaties."

Tot de nieuwe en verbeterde functies in Corel Ventura 10 behoren:


* XML Import - XML-content opmaken en publiceren met behulp van de nieuwe XML Mapping Editior;
* Table Tags - Met behulp van Table Tags kunnen meerdere tabellen tegelijkertijd opgemaakt worden. Met deze verbetering wordt de bestaande tabelfunctionaliteit in Corel Ventura aanzienlijk uitgebreid;
* Publish to PDF - PDF-bestanden kunnen rechtstreeks vanuit Corel Ventura 10 gecreëerd worden. Geavanceerde PDF-instellingen helpen gebruikers om de beste resultaten te verkrijgen bij professioneel drukwerk;
* Geïntegreerde 'Preflight engine' - Controleert publicaties voordat de finale output wordt gegenereerd, om mogelijke fouten vooraf te detecteren. Instellingen kunnen bewaard worden voor veel gebruikte uitvoerkanalen, zoals Print, Publish to PDF of Publish to Web;
* Uitgebreide grafische ondersteuning - Corel Ventura 10 biedt gebruikers ruim 50 nieuwe bitmap-effecten en uitgebreide ondersteuning voor het importeren en exporteren van zowel bitmap- als vectorbestandsformaten, waaronder CorelDRAW 11, dat binnenkort op de markt komt.
Corel Ventura 10 biedt nog steeds de belangrijke publicatietools, zoals de Navigator en het Tag-venster. Met behulp van de Navigator kunnen gebruikers de structuur en content van meerdere publicaties bekijken en gemakkelijk content verplaatsen binnen en tussen publicaties. Met het Tag-venster kunnen de eigenschappen van het stijlblad en de opmaakstijlen van Ventura gemakkelijk worden beheerd. Dankzij de import en export van ruim 80 verschillende bestandsformaten kan optimaal geprofiteerd worden van alle beschikbare content binnen de organisatie.

Al deze eigenschappen maken Corel Ventura 10 een uitstekende tool voor organisaties die hun bestaande XML-content willen gebruiken voor het creëren van zakelijke documenten. Corel Ventura 10 en Corel XMetaL vormen samen een krachtige oplossing voor het publiceren van zakelijke documenten. Met de gemakkelijk te leren interface van Corel XMetaL kan eenvoudig XML-content worden gecreëerd, in een omgeving die vergelijkbaar is met die van een tekstverwerker. Dit betekent dat iedereen binnen een organisatie nu in staat is om XML-content te creëren. Deze content kan vervolgens worden geïmporteerd in Corel Ventura 10, waar vormgevers er kwalitatief hoogwaardige opgemaakte documenten van maken. Met de nieuwe Publish to PDF-functie in Corel Ventura 10 is het mogelijk om documenten direct als PDF-document te bewaren, zonder dat hiervoor extra hulpprogramma's nodig zijn.

"Het gebruik van XML binnen organisaties wordt gestimuleerd door XML-tools die het voor de eindgebruiker gemakkelijker maken om XML-content te creëren. In combinatie met een krachtig opmaakprogramma zoals Corel Ventura, zijn organisaties nu in staat om het creëren van XML-content te scheiden van het publiceren van XML-content. De oplossingen van Corel voorzien dan ook in een duidelijke behoefte in de markt, namelijk om XML-content meer binnen de organisatie te gebruiken via professionele documenten," zegt Susan Funke, Research Manager, Information and Data Management, IDC.

Corel heeft tevens bekendgemaakt een partnership met XyEnterprise te zijn aangegaan om voor de gezamenlijke klanten van de twee bedrijven een geïntegreerd XML-publicatiepakket voor grote volumes te ontwikkelen. Onder verscheidene klanten bestaat een duidelijke behoefte aan een publicatie-oplossing die niet alleen met grote volumes kan omgaan, maar ook geschikt is voor professionele vormgevers.

Corel Ventura 10 komt in september 2002 op de markt, voor een adviesprijs van 849 euro (excl. BTW). Bestaande gebruikers van Corel Ventura 7 of 8 kunnen Corel Ventura 10 aanschaffen voor de speciale upgrade-prijs van 299 euro (excl. BTW).

Meer informatie over Corel Ventura 10 is te vinden op www.corel.com/ventura10.

Corel Corporation
Corel Corporation biedt haar klanten de creatieve tools die zij nodig hebben om hun verbeelding vorm te geven. Met een geschiedenis van software-innovatie en vele loyale klanten wereldwijd heeft Corel internationaal een reputatie verworven als ontwikkelaar van bekroonde grafische en zakelijke applicaties voor Windows-, Macintosh-, Linux- en UNIX-platforms. Corel blijft de ondersteuning van het web uitbreiden door de veelzijdigheid van Internet op te nemen in webgebaseerde applicaties, content en diensten. Corel zal ook applicaties ontwikkelen voor het Microsoft .NET-platform, als onderdeel van het streven om klanten een volledige reeks applicaties en diensten via Internet te bieden. Het hoofdkantoor van Corel is gevestigd in Ottawa, Canada. Corel is genoteerd aan de NASDAQ Stock Market en de Toronto Stock Exchange.