Ingezonden persbericht

Te Strake verbetert resultaten

DEURNE, 20020725 -- Het Deurnese bedrijf Te Strake BV heeft het resultaat over het eerste semester van 2002 sterk verbeterd ten opzichte van het tweede semester 2001. Hoewel het eerste halfjaar nog met een bescheiden verlies afgesloten werd, rechtvaardigen de ontwikkelingen van de laatste maanden de verwachting van de directie van het bedrijf, dat de komende zes maanden met een positief resultaat afgesloten kunnen worden. De doelstelling die Te Strake BV zich gesteld had voor het bereiken van een positieve cashflow, wordt daarmee ruimschoots gehaald.

Na het topjaar 2000 werd ook TE STRAKE BV geconfronteerd met een dalende omzet als gevolg van de malaise in de elektronische industrie en andere hightech bedrijfstakken. Het jaar 2001 werd weliswaar met een verlies afgesloten, maar dit werd voornamelijk veroorzaakt doordat enkele grote klanten failliet gingen en het bedrijf gedwongen afscheid moest nemen van ongeveer zestig van haar medewerkers. De operationele prestaties toonden echter een positief saldo. De maatregelen die genomen werden als gevolg van de veranderde omstandigheden hebben geleid tot een lager kostenniveau, waardoor TE STRAKE BV kans zag haar resultaten sterk te verbeteren.

Ofschoon het onduidelijk is of deze trend in het tweede semester zal doorzetten, is momenteel bij veel klanten van de onderneming een opleving zichtbaar, hetgeen resulteert in nieuwe orders. Daarnaast is TE STRAKE BV het afgelopen half jaar begonnen aan een aantal opdrachten voor nieuwe klanten, die het bedrijf gedurende deze periode selecteerden als partner voor de productie en ontwikkeling van complexe mechatronische modules.



Ingezonden persbericht