Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 25.07.2002

3U: Bellen zonder hoge starttarieven!

3U TELECOM, onderdeel van het in Duitsland beursgenoteerde 3U TELECOM AG, biedt in Nederland al sinds haar start in 2001 bellen zonder starttarieven aan. Goedkoper bellen begint bij 3U TELECOM dus echt vanaf de allereerste seconde, iets wat bij geen enkele andere carrier-select aanbieder het geval is. Hoewel het bij andere telecombedrijven de laatste tijd een trend geworden is om starttarieven flink te verhogen, blijft 3U TELECOM vasthouden aan haar principe.

Per 1 augustus kan de selectcode 1671 van 3U ook gebruikt worden voor lokale telefoongesprekken. Dat is zeer gunstig, zeker nu KPN afgelopen week bekent maakte de starttarieven voor lokaal telefoonverkeer met ruim 17% te verhogen! Daardoor is de besparing bij een gesprek van 1 minuut in de piekuren met 1671 t.o.v. KPN ruim 42%. Ook voor gesprekken buiten de regio is bellen via 1671 beduidend goedkoper. Een gesprek van 2 minuten is in de piekuren maar liefst 40% voordeliger via 3U. Uit deze voorbeelden blijkt wel dat voor de totale kosten van een telefoongesprek, het starttarief een zeer belangrijke factor is. Telecombedrijf One.Tel hanteert zelfs starttarieven van 25 eurocent voor bellen naar een mobiele telefoon en 10 eurocent voor bellen buiten de regio. Dit toont al aan dat 3U TELECOM dus niet alleen voordeliger is dan KPN, maar ook gunstiger t.o.v. haar directe concurrenten.

"We hopen dat mensen in Nederland bewust gaan worden van het feit dat de alsmaar hoger wordende starttarieven een zeer belangrijke invloed hebben op de hoogte van de maandelijkse telefoonnota. Als enige aanbieder in het land kunnen wij met recht spreken dat een beller via 1671 vanaf de allereerste seconde goedkoper uit is, door het wegvallen van het gebruikelijke starttarief en de seconde - nauwkeurige afrekening die wij hanteren. Bovendien krijgen onze klanten maandelijks gratis een telefoonnota thuisgestuurd waarop per gebeld nummer de lage kosten te achterhalen zijn. Het is jammer dat niet elk telecombedrijf in Nederland gratis specificaties bij de nota meestuurt, dan zouden bellers namelijk gauw schrikken van de hoge starttarieven die berekend worden!", aldus Udo Graul, directeur 3U TELECOM. "Aangezien de meeste concurrenten zeer ondoorzichtig bezig zijn met hun verschillende starttarieven en minuutprijzen, verwijs ik voor een heldere prijsvergelijking graag door naar de onafhankelijke telefoontarieven vergelijkingssite www.bellen.com".

Over 3U:

Op 16-01-2001 is 3U TELECOM B.V. in heel Nederland actief geworden. Het is een volledige dochteronderneming van 3U TELECOM AG in Duitsland. 3U in Duitsland werd medio 1997 als GmbH opgericht. Sinds 25-11-1999 staat het aandeel van 3U TELECOM AG onder de WPKN 516790 op de Nieuwe Markt van de beurs te Frankfurt genoteerd. 3U is ook actief in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Toetreden op een markt waar zeer scherpe concurrentie heerst, vraagt om nieuwe ideeën en de moed om nieuwe wegen in te slaan. De meest moderne techniek en uiterst efficiënte bedrijfsprocessen zijn de basis voor extreem lage kosten. Zo kan 3U ondanks de laagste prijzen op de markt met een op de seconde nauwkeurige afrekening ook bij extreem geringe marges goede winsten boeken, waar andere bedrijven geen winst behalen of zelfs verlies lijden. Het principe "we manage business not people" werd consequent in praktijk gebracht, hetgeen direct effect heeft op het rendement op de omzet. De winstgevendheid van het bedrijf is buitengewoon hoog: 3U heeft vanaf de eerste dag dat ze in Duitsland opereert winstgevend gewerkt en boekt nog steeds winst ondanks de verder dalende marges. Een faire prijspolitiek is onderdeel van de bedrijfsstrategie. Een kwalitatief hoogwaardig net, de goede beschikbaarheid en een uitstekende service dragen verder bij aan de tevredenheid van de klanten.

Wenst u nog bijkomende informatie? Bezoek dan onze website op www.uuu.nl

3U TELECOM B.V.

Arena Business Park

Olympia 1A/1B

1231 NS Hilversum

Met vragen kunt u terecht bij (niet publiceren a.u.b.):

De heer Axel Becker

Tel. 020 / 3 42 92 - 10

Fax 020 / 3 42 92 - 11

e-Mail: press-nl @3u.net