Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 25-07-2002 17.00 uur Berichten van donderdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Onderzoek vechtpartij discotheek Roden nagenoeg afgerond

RODEN - De politie heeft het onderzoek n.a.v. de vechtpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag in een discotheek in Roden grotendeels afgerond. Achteraf blijkt het allemaal te gaan om een ordinaire ruzie die waarschijnlijk begon tussen een aantal meisjes en die uit de hand liep doordat zich er steeds meer mensen mee gingen bemoeien. Hierbij speelden oude zaken en reeds lang verstoorde relaties een rol. Wat er precies allemaal is gebeurd is niet duidelijk geworden. Uit de verklaringen blijkt wel dat er sprake was van twee `kampen`. Slechts één persoon raakte bij de ongeregeldheden gewond. Wel hebben meerdere personen korte of langere tijd last gehad van de pepperspray waarmee gespoten is.
7 personen deden aangifte van mishandeling. Vier personen (uit beide `kampen`) zijn aangemerkt als verdachte. Enkelen zijn èn slachtoffer èn verdachte. Onder de verdachten zijn ook de beide broers die direct zijn aangehouden. De twee andere verdachten zitten in het andere `kamp`.
In totaal werden 27 personen gehoord. Een paar personen moet nog worden gehoord als getuige of verdachte.
Wat betreft het gebruik van pepperspray zijn er meerdere getuigen die de oudste van de twee aangehouden broers hebben zien spuiten. Enkele betrokkenen verklaren dat ze ook iemand anders met een spuitbus hebben gezien. Of deze persoon gespoten heeft en wie dit is geweest is - ondanks het grote aantal getuigen dat door de politie is gehoord - niet duidelijk geworden.

Woninginbraken
NIEUW BUINEN - In de nacht van woensdag op donderdag is in Nieuw Buinen ingebroken in twee woningen. Dit gebeurde aan de Tulpenstraat en de Chrysantstraat. Bij beide woningen kwam men binnen via de voordeur. Mogelijk omdat deze niet op het nachtslot zaten. De woningen zijn doorzocht en de buit bestond o.a. uit wat geld en enkele sieraden.

COEVORDEN - Ook werd er in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een woning aan de Johannes Vermeerstraat in Coevorden. Hier werd een slot van een deur geforceerd. De woning werd doorzocht en de inbreker(s) verlieten de woning met medeneming van o.a. wat geld, een camera en een fiets.

Autoinbraken
EMMEN - In Emmen is tussen woensdagavond en donderdagmorgen is in Emmen ingebroken in meerdere geparkeerde auto`s. De auto`s stonden op de Sint Gerardusstraat, De Traden, de Sandurdreef en de Iemschoer. De inbrekers hadden het voorzien op de autoradio`s.

Sneu Geld
`Niet handsfree bellen` en `kleven` bij de wekelijkse `vangst` van het verkeershandhavingsteam. Kijk voor meer informatie bij Sneu Geld

Vanaf 17.00 uur tot maandagmorgen 08.00 uur verzorgt Bert Visser * 06
- 51611629 * de persvoorlichting voor Politie Drenthe.