TNT Post Groep NV

TPG vraagt interim licentie aan voor partijenpost in het Verenigd Koninkrijk

25 juli 2002

De post-, express en logistieke onderneming TPG N.V. heeft vandaag bekend gemaakt dat zij via haar dochter TPG Post UK Limited een interim licentie heeft aangevraagd voor de levering van partijenpost- en consolidatiediensten in de Engelse markt. Met deze interim licentie kan TPG Post UK dit jaar nog een pilot starten, voorafgaand aan de lancering van activiteiten onder een volledige licentie in 2003.

TPG is van plan diensten te leveren aan grote ondernemingen, uitgeverijen, mailing houses en direct marketing bedrijven die behoefte hebben aan betrouwbare dienstverlening tegen concurrerende tarieven.

Via TNT UK Limited beschikt TPG al over een interim licentie. Tevens heeft het een aanvraag ingediend voor de uitbreiding van de bestaande licentie. Op dit moment is de licentie uitsluitend geldig voor één enkele klant, en met die uitbreiding wil TPG ook aan andere klanten postkamer- en andere interne postdiensten kunnen aanbieden. Vandaag heeft TNT heeft ook een technische wijziging verkregen op haar interim licentie om aan bestaande zakelijke klanten diensten te kunnen leveren tijdens verstoring van de dienstverlening van Royal Mail.

Als toonaangevende marktpartij is TPG Post het Europese voorbeeld voor wat betreft productiviteit, kwaliteit van de dienstverlening en prijsniveau. De doelstelling van TPG is het verkrijgen van een belangrijke positie op de postmarkt in het Verenigd Koninkrijk, de op één na grootste van Europa. Dit past in de strategie om het eerste pan-Europese postbedrijf te worden met een aanwezigheid op alle belangrijke Europese markten.

TPG beschikt reeds over een sterke positie in het Verenigd Koninkrijk, met ongeveer 18.000 medewerkers in post-, express- en logistieke activiteiten. TPG is op de Britse postmarkt al actief op de markt van ongeadresseerde postdiensten en data- en document management diensten met toegevoegde waarde.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express- en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 141.000 medewerkers in 59 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2001 bedroeg EUR 11,2 miljard, en groeide in het eerste kwartaal van 2002 verder met 8,5%. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.