Gemeente Tiel


Openbare mededelingen 25 juli 2002

Bouwen

Aangevraagde bouwvergunningen

* J. Vink, plaatsen open veldschuur, Staartsestraat 18, (15-07-02)
* Dumpshop Tomcat, verbouwen pand Weerstraat 20, (16-07-02)
* Ziekenhuis Rivierenland, plaatsen noodgebouw polikliniek, Pres. Kennedylaan 1, (12-07-02)

* M. Snijder, vergroten woning Nachtegaallaan 41, (11-07-02)
* T. van der Meer, plaatsen blokhut Achterweg 112, (12-07-02)
* Armada Kemperman BV, plaatsen lichtreclame, Kamperfoelie 16, (18-07-02)

* Hoogstamvrijwilligers Rauwenhof, plaatsen 2 prefab betonbruggen Frans Halsstraat ongenummerd, (12-07-02)

* H. Zweekhorst, bouwen garage en carport Bommelweg 81, (18-07-02)
* P. Sollinger, vergroten woning Zennewijnenseweg 28, (16-07-02)
* H. Gelissen, vergroten woning Zennewijnenseweg 19, (18-07-02)
De publicatie van aangevraagde bouwvergunningen heeft slechts een informerend karakter. Tegen een aangevraagde bouwvergunning kan geen bezwaarschrift worden ingediend. Dat kan pas als de vergunning is verleend

Verleende bouwvergunningen

* E. Joosten, vergroten woning, Ruisvoorn 39 (15-07-02)
* W.H. v.d. Ven, plaatsen lichtreclame, Sir Rowland Hillstraat 8 (15-07-02)

* T. Troquay, vergroten woning, J. van Zantenstraat 11 (17-07-02)
* A.W. Stolker, bouwen woning, Konijnenwal 15 (19-07-02)
* W.J. Bokhoven, plaatsen berging/tuinhuis, P. Oosterleestraat 18 (19-07-02)

* J. Vink, plaatsen open veldschuur, Staartsestraat 18a (19-07-02)
Gewijzigde bouwvergunningen

* W. Luisman, bouwen bedrijvencentrum, Newtonstraat 19 t/m 53 (17-07-02)

* Gemeente Tiel, veranderen kantoorgebouw, Nieuwe Tielseweg 112a (17-07-02)

Sloopvergunning

* Buurtver. Zennewijnen, slopen asbest golfplaten van een dak, Hermoessestraat 20 te Zennewijnen (16-07-02)

Deze besluiten liggen zes weken, ingaande op de dag na de bij de vergunning vermelde verzenddatum, ter inzage bij de balie Bouwen en Wonen. U kunt de besluiten inzien van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Een ieder wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, kan gedurende deze termijn, tegen dit besluit een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders indienen. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Vrijstellingsprocedure

* R. Melkert voor het vergroten van een berging op het perceel Dahliastraat 10 te Tiel, (registra tienummer VG2002173, bestemmingsplan `Uitbr.plan Tiel-West 1 part.herz.'64 nr 4').

Bovengenoemde melding is in strijd met de bebouwingsvoorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Het college is echter voornemens om, met toepassing van artikel 19 derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling van de betreffende voorschriften te verlenen.

Alvorens hiertoe over te gaan ligt het bouwplan vanaf vrijdag 26 juli tot en met donderdag 23 augustus a.s. ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu om iedere belanghebbende in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van het bouwwerk en om zijn/haar zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk (Postbus 6325, 4000 HH Tiel), dan wel mondeling kenbaar te maken. Indien u de zienswijze mondeling naar voren wilt brengen kunt u contact opnemen met de heer G. van de Bovenkamp, afdeling Bouwen en Milieu, telefoon (0344) 63 71 26.

Bestemmingsplan Passewaay tweede hoofdontsluiting inclusief taxi/touringcarbedrijf
Burgemeester en wethouders van Tiel maken op grond van artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat met ingang van 26 juli gedurende zes weken op het Stadhuis bij Publieksvoorlichting (Achterweg 2) en bij de Openbare Bibliotheek (Kloosterstraat 3) ter inzage ligt het besluit van Gedeputeerde Staten d.d. 16 juli 2002 met het daarbij goedgekeurde bestemmingsplan Passewaay tweede hoofdontsluiting inclusief taxi/touringcarbedrijf.

Gedurende deze termijn kunnen zij, die tijdig schriftelijk hun bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebben ingebracht, beroep instellen en/of een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's- Gravenhage. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende, die aantoont daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Groen

Verleende kap vergunning

Aan: W.G. Hakkens
Voor: Eén beuk in de Gruttostraat 37 te Tiel Verzenddatum: 19 juli 2002

Deze kap vergunning en de daarop betrekking hebbende gegevens en bescheiden liggen met ingang van de achter de vergunning vermelde verzenddatum gedurende zes weken tijdens kantooruren (van 09.00 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur) voor een ieder ter inzage bij Publieksvoorlichting, telefoonnummer (0344) 63 71 29 of (0344) 63 72 38.

Vergunningen/ontheffingen

Verleende vergunning

* De heer E. Hobé, namens Konditorei Hobé, Varkensmarkt 1, voor het ten gehore brengen van mechanisch versterkte (live) muziek op zaterdag 3 augustus 2002 van 12.00 tot 17.00 uur op het terras voor het horecabedrijf in het kader van een Tiroler middag en vanwege deze festiviteit is vergunning verleend voor het plaatsen van een tapinstallatie en barbecue op het terras, alsmede het uitbreiden van het terras

Alle op dit onderwerp betrekking hebbende stukken liggen ter inzage bij Publieksvoorlichting. Een ieder wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken kan ingevolge de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken, gerekend vanaf de dag na de achter de vergunning vermelde verzenddatum, bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders. Zie verder de rubriek `Bezwaarschrift'.

Nieuwe terrasvergunning op grond van nieuw beleid De burgemeester van Tiel heeft eind vorig jaar nieuwe beleidsregels Terrassen vastgesteld. In deze regels is onder meer geregeld waar terrassen mogen worden geplaatst in de binnenstad en onder welke voorwaarden. Bovendien zijn regels opgenomen ten aanzien van het uiterlijk aanzien van het terras, reclame-uitingen op en afmetingen van bijvoorbeeld parasols en schotten. Alle terrasexploitanten in de binnenstad hebben nieuwe vergunningen aangevraagd die zijn getoetst aan deze nieuwe regels. Het terrasseizoen 2002 is aangemerkt als overgangsperiode als de bestaande terrassen nog niet voldoen aan de nieuwe regels waar het gaat om het meubilair en dergelijke. In de loop van dit seizoen zal worden beoordeeld of de bestaande terrassen hieraan voldoen. De aanvragen zijn op dit moment uitsluitend beoordeeld op plaats en afmeting van het terras en op vrije doorgang voor voetgangers en hulpverleningsinstanties. De burgemeester heeft vergunning verleend aan:

* Het horecabedrijf gelegen aan de Hertog Karellaan 25-27.
De verleende vergunningen kunnen worden ingezien bij Publieksvoorlichting. Zie verder de rubriek `Bezwaarschrift'.

Verkeer

* Baesjoulaan (oneven zijde)
Vanwege een straatfeest wordt op zaterdag 3 augustus de Baesjoulaan (oneven zijde) gesloten voor bestuurders van 15.00 uur tot 24.00 uur.

Verhuizing Werk en Inkomen
De afdeling werk en inkomen gaat op 2 augustus 2002 verhuizen van het Stadhuis naar het Bedrijfsverzamelgebouw aan de Nieuwe Tielseweg 112a in Tiel (het voormalige NUON kantoor).

Vanwege deze verhuizing is de afdeling Werk en Inkomen vrijdag 2 augustus 2002 gesloten.

Vanaf maandag 5 augustus is het bezoekadres Nieuwe Tielseweg 112a in Tiel en het post adres Postbus 6087, 4000 HB Tiel voor:
* Bijzondere Bijstand

* Categoriale Bijzondere Bijstand

* Schuldhulpverlening

* Huursubsidie en Vangnetregeling

Het telefoonnummer voor algemene vragen over deze regelingen is (0344) 65 65 51
en voor:

* uitkeringen Abw, Ioaw, Ioaz, BBZ, Wik en V-VTV
* Verklaringen van Inkomsten en Vermogen

Het telefoonnummer voor algemene zaken over deze regelingen is (0344) 65 66 00

Cliënten van de afdeling Werk en Inkomen krijgen een afzonderlijke brief over de verhuizing en de bereikbaarheid van hun consulent.

`Het Bedrijfsverzamelgebouw'
Het samen met verschillende private en publieke dienstverleners in één pand werken, dat is het initiatief van de overheid. Het CWI, de gemeente met de Afdeling Werk & Inkomen en het UWV hebben hierin een centrale rol. (In het UWV zijn het Gak, SFB, GUO, Cadans en Uszo georganiseerd.) De organisaties hebben de opdracht zo effectief mogelijk samen te werken om voor zoveel mogelijk mensen een passende oplossing te zoeken. Zo komen er de komende jaren in Nederland 131 "bedrijfsverzamelgebouwen"
Naast de drie verplichte publieke partijen hebben zich in Tiel ook een groot aantal andere partijen aangemeld: Lander (Traject en Wijzer), Kliq, Dactylo, Multicultureel Uitzendbureau, ROC, Vanalles Consultancy, Princen Group, Argonaut-Achmea, Maetis, Kamer van Koophandel, Bedrijvenloket en Budgetwinkel. Zo is het dienstaanbod nog vollediger geworden.

Overig

Publieksvoorlichting
Van 26 juli tot en met 16 augustus 2002 zal het onderdeel Publieksvoorlichting uitsluitend van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur geopend zijn.

Bekendmaking vaststelling Verordening leerlingenvervoer 2002 gemeente Tiel
De gemeenteraad van Tiel heeft in zijn vergadering van 17 juli 2002 de Verordening leerlingen vervoer 2002 gemeente Tiel (hierna: de Verordening) vastgesteld.
Deze verordening is vastgesteld om wijzigingen in het leerlingenvervoer op gemeentelijk niveau over te nemen die het gevolg zijn van de Wet wijziging van de WPO, Wec en Wvo (respectievelijk Wet op het primair onderwijs, Wet op de expertisecentra en Wet op het voortgezet onderwijs). Deze wijzigingen behelzen onder meer het vervoer van gehandicapte leerlingen van speciale scholen voor basisonderwijs, het vervoer van gehandicapte leerlingen in het regulier basisonderwijs en in het regulier voortgezet onderwijs onder verantwoordelijkheid van gemeenten brengen.
Deze Verordening is op 22 juli 2002 opgenomen in het gemeenteblad 2002 onder nummer 3.01.

Raadgevend correctief referendum
In zijn vergadering van 10 juni 2002 heeft het college van burgemeester en wethouders op grond van artikel 22 Tijdelijke referendumwet (Trw) besloten dit besluit van de gemeenteraad aan te merken als een besluit waarover een raadgevend correctief referendum kan worden gehouden. Tegen het besluit inzake het referendabel maken kan ingevolge de artikelen 144 en 145 Trw binnen zes dagen na deze bekendmaking, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van state, Postbus 20019 EA Den Haag. Er is griffierecht verschuldigd.

Binnen drie weken na deze bekendmaking kunnen kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Tiel inleidende verzoeken tot het houden van een raadgevend correctief referendum indienen. Een standaardformulier voor het indienen van een inleidend verzoek is bij de produktgroep Burgerzaken verkrijgbaar. Het formulier moet ten overstaan van een ambtenaar van deze produktgroep worden ingediend. Wanneer u een verzoek indient, moet u zich legitimeren met een geldig identiteitsbewijs.

Indien vastgesteld wordt dat binnen de bovengenoemde termijn minder dan 200 geldige inleidende verzoeken zijn ingediend, betekent dat dat er geen referendum wordt gehouden. In dat geval treedt de Verordening zes weken na deze bekendmaking in werking.
Indien er wel voldoende geldige inleidende verzoeken worden ingediend binnen de bovengenoemde termijn van drie weken, vervalt de inwerkingtredingsbepaling in de Verordening. De dan geldende procedure ingevolge de Trw wordt bekendgemaakt in de Zakengids.

Ter inzage
Bovenvermeld raadsbesluit ligt voor een ieder kosteloos ter inzage bij Publieksvoorlichting. Het Gemeenteblad is verkrijgbaar bij de afdeling Bestuur en communicatie, produktgroep juridische zaken.

Kennisgeving festiviteiten
Ingevolge artikel 4.1.3. van de Algemene plaatselijke verordening Tiel, hebben alle houders van inrichtingen die vallen onder het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer het recht om vier maal per kalenderjaar een incidentele festiviteit te houden, waarbij bepaalde voorschriften van dit Besluit niet gelden. Het gaat hier bijvoorbeeld om de maximaal toegestane geluidsniveaus en (en veelal als gevolg daarvan) het verbod op het ten gehore brengen van live-muziek. De houder dient deze festiviteit 2 weken voor aanvang te melden bij burgemeester en wethouders. Zij maken hierbij bekend een dergelijke kennisgeving te hebben ontvangen van:
* de heer E. Hobé, namens Konditorei Hobé aan de Varkensmarkt 1, voor het ten gehore brengen van mechanisch versterkte (live) muziek op zaterdag 3 augustus 2002 van 12.00 tot 17.00 uur op het terras voor het horecabedrijf in het kader van een Tiroler middag. Tevens hebben burgemeester en wethouders in verband met deze festiviteit vergunning verleend voor het plaatsen van een tapinstallatie en barbecue op het terras, alsmede het uitbreiden van het terras.

De burgemeester heeft besloten dat er geen redenen zijn om de gemelde festiviteit te verbieden. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders. Zie verder de rubriek `Bezwaarschrift'.

Bezwaarschrift

Wanneer uw belang rechtstreeks is betrokken bij een vergunning/melding, kunt u tijdens de inzagetermijn van de betreffende vergunning/melding een bezwaarschrift indienen. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, tenzij bij de vergunning/melding anders is vermeld.

Het postadres voor uw bezwaarschrift is: postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Een bezwaarschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de volgende gegevens bevatten:

* naam en adres (inclusief postcode) van de indiener;
* de datum;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;
* de motieven van het bezwaar;

* de handtekening.

Een bezwaarschrift gesteld in een vreemde taal dient voorzien te zijn van een vertaling. Het ontbreken van deze gegevens kan tot niet ontvankelijkheid van het bezwaarschrift leiden.

Voorlopige voorziening
Als u vindt dat uw belangen spoedeisend zijn, kunt u bij de President van de rechtbank te Arnhem een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Een dergelijk verzoek, gericht aan de president, kan pas worden ingediend nadat bezwaar is gemaakt. Dit verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven. Het postadres is : Arrondissementsrechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.