Politie Midden- en West Brabant

Overvaller supermarkt aangehouden

Datum: 25/7/2002
Auteur: Carel Bouman

TILBURG Vanavond, om twee minuten over negen, hebben agenten aan de Van Speijkstraat, in samenwerking met beveiligingspersoneel van de overvallen supermarkt en andere burgers, een 39-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. De man wordt verdacht van een gewapende overval die hij enkele minuten daarvoor op een supermarkt aan het Lieve Vrouweplein pleegde. Bij de aanhouding liep een omstander, waarvan de identiteit op dit moment niet bekend is verwondingen op aan de linkerhand nadat deze omstander door de overvaller met een mes in de hand werd gestoken.

Vanavond om drie minuten voor negen, kreeg de politie de melding, dat aan het Lieve Vrouweplein een man die een bivakmuts droeg en met een groot slagersmes was gewapend, een overval had gepleegd op de aan dit plein gevestigde supermarkt. De aangehouden verdachte had in de supermarkt een 18-jarige caissière met het slagersmes bedreigd door stekende bewegingen naar haar te maken en een greep in de kassa gedaan. Kordaat ingrijpen van beveiligingspersoneel van deze supermarkt voorkwam dat de verdachte er met geld vandoor kon gaan. De verdachte vluchtte na zijn mislukte overval de supermarkt uit, waarbij hij werd achtervolgd door onder andere beveiligingspersoneel van de supermarkt.

De toegesnelde politie, die in een mum van tijd terplaatse was en in de omgeving een onderzoek instelde naar de overvaller, kreeg hierbij dankbare hulp van buurtbewoners die naar de scanner zaten te luisteren en die hierdoor in staat waren de agenten in de juiste richting van de vluchtende overvaller te dirigeren. In de Van Speijkstraat werd de overvaller aangetroffen die inmiddels door het beveiligingspersoneel en andere toegesnelde burgers in bedwang werd gehouden.

Bij de aanhouding van de verdachte heeft deze echter wel kans gezien om een van de omstanders, waarvan de leeftijd en de identiteit op dit moment niet bekend is, letsel toe te brengen. Het slachtoffer werd door de overvaller met zijn mes in de linker hand gestoken. Hierop werd het slachtoffer door de inmiddels gewaarschuwde GGD voor onderzoek naar een Tilburgs ziekenhuis gebracht. Over de aard van de verwondingen is op dit moment niets bekend. De verdachte is ingesloten en in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie stelt een nader onderzoek in.