Waterschap vergroot capaciteit gemaal Nijkerkerpolder volgend jaar

Dijkgraaf en Heemraden, het dagelijks bestuur van Waterschap Vallei & Eem, hebben besloten om de capaciteit van het Nijkerkergemaal met ongeveer 50 procent te vergroten door twee extra pompen te plaatsen. De Nijkerkerpolder heeft bij hevige regenval regelmatig te kampen met wateroverlast.

Daarom zal er naast het huidige gemaal een kelder met twee extra pompen worden gebouwd. Straks kan het waterschap 5500 liter water per seconde uit de polder pompen. Nu is dat nog 3600 liter. Het besluit om de pompcapaciteit te vergroten is twee jaar geleden al genomen. Nu heeft het waterschapsbestuur besloten hoe en wanneer dat zal gebeuren.

Ook zal het huidige gemaal worden gerenoveerd. De kosten van de uitbreiding en de renovatie zijn geraamd op 1,34 miljoen euro. Het dagelijks bestuur van Waterschap Vallei & Eem heeft voor de technisch beste oplossing gekozen. Deze variant is het minst storingsgevoelig en ook het beste in het landschap in te passen. Om dat verantwoord te doen zal het waterschap een landschaparchitect in de arm nemen.

Volgens de planning start het werk in maart 2003. De werkzaamheden duren ongeveer 6 maanden. In oktober 2003 moet het werk klaar zijn. Als de capaciteit vergroot is, zal het waterschap minder vaak een beroep doen op het Stoomgemaal Hertog Reijnout.

Persbericht d.d. 26-7-2002 ( 2002/18 )

Actuele informatie over besluiten en werkzaamheden van het waterschap brengen we o.a. in de vorm van persberichten naar buiten. Voor meer informatie kunt u bellen met onze persvoorlichters op telefoonnummer 033 - 43 46 329 (of 328).