LAD

Nieuws

Actie voor medisch specialisten in academische ziekenhuizen

Op 12 juli liepen de onderhandelingen over verbetering van de honoreringsregeling voor de medisch specialisten volledig vast. De belangrijkste reden hiervoor is dat de VAZ geen datum wilde noemen waarop de verbetering in zou gaan.
Onderhandelaars, namens de LAD dagelijks-bestuurslid Robert Holl en directeur Alex van Bolderen, lieten weten: "We waren ontzettend dicht bij een akkoord. Maar uiteindelijk wilde de VAZ absoluut geen invoeringsdatum noemen. Toen was het over..."

Positie verslechtert
Als de achterstand van de academische ziekenhuizen ten opzichte van de andere ziekenhuizen nog meer achteruit gaat, betekent dit dat steeds meer specialisten voor een baan elders zullen kiezen. Dit zal de kwaliteit van het onderwijs, opleiding en tenslotte ook de patiëntenzorg niet ten goede komen.
Alle academische specialisten zijn in een brief over de stand van zaken geïnformeerd. De LAD rekent op grote steun van de specialisten, ook van hen die nog geen lid zijn. Speciaal voor deze collegas heeft de LAD een

ACTIEtarief ACADEMISCH medisch specialisten.

Medisch specialisten in de academische ziekenhuizen kunnen nu lid worden van de LAD tegen het speciale actietarief:

tot 1 januari 2004: minimaal 224,- tot maximaal 399,-.

De hoogte van uw LAD-contributie is afhankelijk van het bruto-jaarsalaris minus beroepskosten. Het actietarief geldt tot en met 4 september 2002 (laatste ledenraadpleging).

Uw positie is dan ook, als het daadwerkelijk op actievoeren aankomt, volledig juridisch gedekt door de LAD.

Vul nu het aanmeldingsformulier in!