AutoRai

26-7-2002

Mark Foster wint met hole-in-one Lancia Thesis

Een matige ronde van 73 maken op de eerste dag van het TNT-Open golfkampioenschap op de Hilversumsche Golf Club en dan toch met een brede glimlach het clubhuis binnenkomen.

De 26-jarige Britse golfer Mark Foster deed het en dat was verklaarbaar. Want met zijn hole-in-one op de vijfde hole in dit door Lancia gesponsorde Dutch Open kwam hij in het bezit van een Lancia Thesis, waarde tegen de 50.000 Euro. Foster was in alle staten.

Het was, zei hij, zijn eerste hole-in-one in zijn profcarrière. Hij zag de bal gaan en verdwijnen, hij wist dat het een perfect schot was, maar pas bij het gejuich van het publiek besefte hij dat hij de bal met één slag in de hole had weten te krijgen. Foster: Ik hou van mooie auto's, en deze is echt wonderschoon. Daarbij denk ik dat ik door die hole-in-one zo gemotiveerd ben geraakt dat ik via een goeie tweede dag toch nog de cut kan halen. Mislukt dat, ach dan is de troostprijs een Lancia en ik kan me geen betere troost voorstellen''.

Mark Foster was ooit een veelbelovende amateur die zowel in 1994 als 1995 Engels amateur-kampioen werd. In 1996 werd hij professional maar zijn carrière werd abrupt afgebroken door een rugblessure. Een lange tijd van herstel volgde. In 1999 trachtte hij tevergeefs terug te keren in de gelederen van de profs. Hij redde het toen niet op de kwalificatieschool. Vorig jaar keerde het tij. Hij won de Challenge Tour en kreeg zijn tourkaart weer terug.

Foster: Ik zoek nog naar het juiste ritme. Ik kan hele goeie ballen afwisselen met slechte. Maar ik wanhoop niet. Ik ben pas 26 en ik geloof in mijn carrière. Er zijn heel veel grote golfers pas na veel vallen en opstaan aan de top gekomen. Waarom zou mij dat dan niet kunnen lukken".