Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 26 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: autokraker aangehouden
In de Frans van Mierisstraat werd donderdagnacht een 31-jarige man uit Groningen op heterdaad betrapt bij het plegen van een autokraak. Alerte getuigen hadden de politie gewaarschuwd voor de inbreker. De stadjer bleek reeds twee personenautos te hebben opengebroken. Hij is ingesloten. De agenten namen divers gereedschap in beslag. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: alcomobilist op herhaling
Een 21-jarige man uit Groningen werd donderdagnacht op de Helperzoom aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek 1,75 promille alcohol in het bloed te hebben. De verdachte bleek een jaar eerder ook al te zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is sindsdien ingevorderd. De stadjer heeft een verklaring afgelegd en kon daarna te voet het politiebureau verlaten.

Groningen: snorfietser gewond na ongeval
Op de Korreweg is donderdagmiddag een 17-jarige jongen uit Groningen, rijdend op een snorfiets, gewond geraakt na een aanrijding met een 30-jarige automobilist uit Groningen. Hierbij verleende de automobilist bij het afslaan geen voorrang aan de snorfietser. De jongen is met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd. De snorfiets wordt technisch onderzocht. De politie heeft de aanrijding in behandeling.

Groningen: politie houdt bromfietser
De politie heeft donderdagmiddag een 23-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal, dan wel heling. De verdachte werd op zijn bromfiets gecontroleerd. Hierbij bleek dat met het framenummer was geknoeid. De politie onderzoekt de diefstal. De verdachte heeft een verklaring afgelegd. De bromfiets wordt technisch onderzocht.

Groningen: bedrijfswagen vast onder viaduct
Onder een viaduct op de Pop Dijkemaweg is donderdagochtend een bedrijfswagen vast komen te zitten. Het voertuig werd bestuurd door een 23-jarige man uit Tolbert. Met behulp van een bergingsbedrijf werd de bedrijfswagen losgetrokken. Hierop kon de Tolberter zijn vervolgen.

Groningen: horecabedrijven op de bon
In de binnenstad van Groningen zijn donderdag veertien horecabedrijven door de inspecteur milieubeheer gecontroleerd. Hierbij kregen in ieder geval drie bedrijven een proces-verbaal. Bij een restaurant in de Peperstraat bleek een ton met vet of olie te zijn omgevallen. De eigenaar van het restaurant krijgt een proces-verbaal opgelegd. De milieudienst moest er aan te pas komen om de Peperstraat weer schoon te spuiten. De schoonmaakkosten worden ook op de eigenaar verhaald. Een zaak aan het Schuitendiep bleek geen vergunning voor een inrichting te hebben. De eigenaar krijgt hiervoor een proces-verbaal opgemaakt. Ook een derde horecagelegenheid aan de Grote Markt kreeg een proces-verbaal.

Veendam: automobilist gewond
Een 21-jarige automobilist uit Veelerveen is donderdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zuidwending in Veendam. De man reed met zijn auto in de richting van Nieuwe Pekela en raakte in een bocht door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt. Hij kwam met de wagen naast de weg terecht en belandde in een sloot. Het slachtoffer liep diverse kneuzingen op en is voor onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte op meerder plekken beschadigd en is door een berger uit de sloot getakeld en afgevoerd.

Slochteren, Schildwolde, Siddeburen en Wildervank: snelheidscontroles De politie heeft donderdag op verschillende plaatsen in de regio controles gehouden. Op de Hoofdweg in Slochteren werd van 790 voertuigen de snelheid gemeten. Tien bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur. Op de Meenteweg, ter hoogte van de Singel, in Schildwolde werden 450 voertuigen gecontroleerd. Vijf bestuurders reden sneller dan de maximum toegestane snelheid van 50 km per uur. Hier was de hoogst gemeten snelheid 75 km per uur. Op de Hoofdweg in Siddeburen werden 150 voertuigen gecontroleerd. Hier was 67 km per uur de hoogst gemeten snelheid. En waren vier bestuurders in overtreding. Op de kruising van de Nijverheidsstraat met de Apollolaan en de C.W. Lubbersstraat in Wildervank werden 671 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 79 automobilisten sneller dan de maximum toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 88 km per uur.

Steendam: busje in de greppel
Een 74-jarige man uit Den Haag verloor donderdagmiddag op de N33, ter hoogte van Steendam, de controle over zijn voertuig. De man reed in een busje richting Delfzijl. Door onbekende oorzaak verloor de bestuurder de controle over het stuur. Hij raakte met zijn rechterwielen in de berm en reed vervolgens in de naast de weg gelegen greppel. De echtgenote van de man is door de brandweer uit het voertuig bevrijd. Zij is met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht. De 11-jarige kleindochter van de automobilist is met neusletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het busje is door een bergingsbedrijf weggesleept. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.