Politie Gelderland-Midden

Woninginbreker verdacht van zeven feiten in Ede en Bennekom Harry Munniksma; 0318 - 688221


---
Ede, 26 juli 2002

Woninginbreker verdacht van zeven feiten

De politie in Ede onderzoekt op dit moment of een 29-jarige inwoner van Ede werkelijk verantwoordelijk gehouden moet worden voor zeven woninginbraken in de periode juni en juli van dit jaar in Ede en Bennekom. De man kon op 13 juli in Arnhem worden aangehouden, omdat hij in een gestolen personenauto reed. De verdachte is door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld.

Aanleiding voor de controle in Arnhem was het feit dat de passagier van de Edenaar (een 48-jarige Arnhemmer) op de Verlengde Hoflaan een blikje bier dronk. Toen politiemensen hem daar over aanspraken, bleek de auto waar de Arnhemmer en de Edenaar mee reden, van diefstal afkomstig te zijn.

Veelpleger

Onderzoek wees al snel uit dat met name de man uit Ede van meerdere strafbare feiten verdacht werd. De politie trof goederen bij hem aan, die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Onderzoek bracht zeven aangiftes aan het licht, die qua werkwijze en gestolen goederen op het conto van de verdachte geschreven zouden kunnen worden. Maar ook lukte het een politiehond de geur van de verdachte te herkennen op goederen die eerder na een woninginbraak in de omgeving van het pand werden gevonden.

Niet verslaafd

De verdachte heeft tegenover de politie verklaard dagelijks harddrugs te gebruiken, doch niet verslaafd te zijn. Van de buit is - afgezien van de goederen die de verdachte nog in zijn bezit had - niets teruggevonden. Overigens wordt het onderzoek naar de herkomst van de aangetroffen goederen nog voortgezet. Daarom zal niet worden ingegaan op de vraag welke goederen de verdachte precies in zijn fouillering had.