Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 26-07-2002
1e persbericht van vrijdag 26 juli 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte inbraak auto aangehouden
Donderdagmiddag rond 15.25 uur hebben een drietal personen op de Groenewoudseweg een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Zij zagen dat de man daar een geparkeerde auto openbrak. De gewaarschuwde politie heeft verdachte overgebracht en voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Donderdag om 18.00 uur is een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had hij een gevelspiegel van een woning op de Heezerweg vernield. De gewaarschuwde politie trof de man liggend op de Giraffestraat aan. Hij bleek onder invloed van sterke drank te zijn. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Donderdagavond rond 19.05 uur zijn in een portiek van een kerk op het Begijnenhof twee mannen, 24 en 28 jaar, uit Venlo en Weert aangehouden. Bij de verdachten is een vleesmes aangetroffen en veilig gesteld. De mannen vertoefden op een plaats waar men zich niet zonder redelijk doel mag ophouden. Bij controle bleek dat de man uit Weert verdacht wordt van een gewelddadige beroving gepleegd op 23 juli jl. te Weert. De verdachten zijn ingeslo-ten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten met drugs aangehouden
Donderdagavond rond 22.00 uur zijn door een politiepatrouille op het Stationsplein twee bekende drugdealers, 21 en 24 jaar, uit Rotterdam gecontroleerd. De 21-jarige bleek hasj en de 24 jarige weed en een geldsbedrag van 2815 euros bij zich te hebben. De mannen zijn aangehouden. Het geld is inbeslaggenomen en veilig gesteld. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmorgen om 1.30 uur is op het Insulindeplein een 51-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Een 30-jarige passagiere uit Helmond raakte ernstig gewond. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De man bleek gedronken te hebben. Hij weigerde zijn medewerking aan het onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op de John F Kennedylaan is vrijdagmorgen rond 3.30 uur een 22-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar tegen een lantaarnpaal gereden. De man liep daarbij een kleine hoofdwond op. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Hij blies 0,70 pro mille. De verdachte kreeg een rijverbod van 2 uur en een geldboete van 190 euro opgelegd.

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagmorgen rond 1.45 uur is op de Fellenoord een 20-jarige bromfietser uit Helmond gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,00 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Inbraak in een woning
Donderdagmiddag is ingebroken in een woning op de Molstraat. Aan de achterzijde is een slaapkamerraam vernield. Uit de woning verdween een mobiele telefoon en geld.

Helmond: Verkeerscontrole
Donderdagmiddag tussen 13.45 en 15.30 uur is op het Oostende een verkeerscontrole gehouden. 11 automobilisten kregen een proces-verbaal voor: 5x niet dragen van de auto-gordel; 5x negeren roodlicht en 1x het niet voeren van kentekenplaten. 7 bromfietsers kregen een bekeuring voor: 3x te hoog vermogen; 2x rijbaan volgen; 1x geen bromfietscertificaat en een bromfietser was nog geen 16 jaar.

Helmond: Lastige mannen aangehouden
Vrijdagmorgen rond 1.40 uur zijn op de Steenweg drie mannen, 35, 35 en 42 jaar, uit Helmond aangehouden. Een van hen, een 35 jarige Helmonder vernielde daar een vitrine-kast van een horecagelegenheid en bedreigde het personeel. De gewaarschuwde politie hield hem aan. De andere Helmonders bemoeiden zich met de aanhouding en probeerden deze te beletten. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 14.30 en 17.00 uur is op de Europalaan een snelheidscontrole ge-houden. 423 voertuigen zijn gecontroleerd. 33 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.

Geldrop: Verdachten diefstal fiets aangehouden
Donderdagavond rond 19.50 uur zijn twee Poolse mannen van 22 jaar oud aangehouden. Getuigen zagen dat de mannen uit de fietsenstalling van het NS station een fiets wegnamen en deze verderop op het talud gooiden. De gewaarschuwde politie trof beiden op de Parallelweg aan. Van de weggegooide fiets bleek het slot te zijn ingezaagd. De fiets is veilig gesteld. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Waalre: Snelheidscontrole
Donderdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur is op de Koningin Julianalaan een snelheids-controle gehouden. Van de 116 gecontroleerde voertuigen reden er 6 sneller dan de toege-stane snelheid. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.

Valkenswaard: Verdachte aangehouden
Donderdagavond om 23.10 uur is op de parkeerplaats Bruhezedal een 19-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Getuigen zagen dat daar drie personen aan het inbreken waren in een horecagelegenheid. De gewaarschuwde politie trof de man aan. Bij controle bleek een ruit van de toegangsdeur te zijn vernield. Uit het pand verdwenen 2 flessen sterke drank. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Heeze: Snelheidscontrole
Donderdagavond tussen 19.00 en 23.30 uur is op de Ten Borchwardlaan een snelheidscon-trole gehouden. 70 voertuigen zijn gecontroleerd. 4 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Nuenen: Verdachten vernieling aangehouden
Vrijdagmorgen rond 0.15 uur zijn twee jongens, 16 jaar oud, uit Helmond en Geldrop aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de Helmonder op de Opwettenseweg en de Geldroppenaar op de Krommeakker aan. Zij hadden kort daarvoor met nog enkele jongeren een voordeurruit van een woning op het Keizershof vernield. De verdachten zijn voor onder-zoek ingesloten in het politiebureau.