Ingezonden persbericht

Persbericht, voor onmiddellijke publicatie

Particuliere belegger heeft niet verkocht, gaat niet verkopen

Breda, 26 juli '02

Uit de cijfers van onderzoeksbureau StockScore.nl blijkt dat de particuliere beleggers de afgelopen beursdagen niet of nauwelijks aandelen hebben verkocht. Slechts bij enkele fondsen, zoals Getronics, ABN AMRO en AKZO-Nobel was een (licht) dalende trend in het particulier aandelenbezit waar te nemen. Dit in tegenstelling tot b.v. Ahold, Unilever en Kon. Olie, welke juist een toename zagen van particulier aandelenbezit.

De recente dalingen op de Amsterdamse beurs is dus duidelijk niet veroorzaakt door particuliere beleggers. De particuliere belegger zit momenteel aan de zijlijn, te wachten om de arena weer te betreden. Uit de cijfers van StockScore.nl komt naar voren dat het aantal potentiële kooporders momenteel boven gemiddeld is, terwijl het aantal potentiële verkooporders momenteel ver onder het gemiddelde ligt. Uiteraard zijn hier wel grote verschillen tussen sectoren. ICT is momenteel uit de gratie, terwijl de meeste financials er, ondanks de grote neergang, nog relatief goed bij liggen. Daarnaast zijn er nog een aantal individuele aandelenfondsen, zoals Philips en vooral Ahold, die momenteel door de particulier als zeer aantrekkelijk beschouwd worden.

Opvallend was de afgelopen dagen vooral dat tijdens de slachting van Aegon de particulier doodstil heeft gezeten en niet heeft verkocht. Momenteel geven zelfs meer particulieren aan erover te denken het aandeel Aegon weer (bij) te kopen.

Informatie over StockScore.nl

StockScore.nl is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat middels een continue onderzoek het gedrag van de particuliere belegger in Nederland in kaart brengt. Momenteel beschikt StockScore.nl over een panel van meer dan 10.000 particuliere beleggers. Meer informatie is beschikbaar op http://www.stockscore.nl


---- einde persbericht ----

(