Ingezonden persbericht

PSINet introduceert Direct DSL

Hoofddorp, 26 juli 2002 ? PSINet heeft haar portfolio van IP-diensten uitgebreid met PSINet Direct DSL. Deze nieuwe DSL-oplossing is uitsluitend ontworpen voor zakelijk internetgebruik. Het grote voordeel hiervan is dat bandbreedtes niet worden gedeeld met andere gebruikers, zodat de internetverbinding altijd snel is. Voor het leveren van Direct DSL is PSINet een samenwerkingsverband met BBned aangegaan.

DSL-technologie biedt hoge bandbreedtes tegen lage tarieven, maar in de huidige diensten zit veel verschil in kwaliteit. Zo delen de meeste DSL-diensten bandbreedte; hetzij in het DSL-netwerk, hetzij in de koppeling met het Internet. Dit betekent dat zelfs bij hoge bandbreedtegaranties knelpunten kunnen ontstaan en de internetverbinding traag wordt. Direct DSL is ontworpen om deze problemen te voorkomen. Het koppelt klanten direct aan de snelle PSINet-backbone via een eigen ATM-circuit. Afhankelijk van de gekozen bandbreedtevariant delen klanten de capaciteit op dit circuit niet met derden.. Op de backbone gelden zeer strikte garanties op het gebied van beschikbaarheid, snelheid en capaciteit.

Direct DSL kan naadloos worden geïntegreerd met andere IP-diensten van PSINet. De betrouwbaarheid en snelheid maakt Direct DSL zeer geschikt voor met name IP-VPN-oplossingen. Hiermee kunnen klanten netwerkoplossingen worden geboden voor het koppelen van (pan-Europese) bedrijfsvestigingen, thuiswerkers en gehoste servers.

Direct DSL wordt volledig bewaakt en beheerd: 24 uur per dag, 7 dagen per week. De status van de verbinding kan online worden bekeken via PSINet's Access Monitoring Center. Indien de klant wil beschikken over een uitgebreide SLA (Service Level Agreement)-rapportage kan deze op specificatie worden ingericht via de Highlight Goldtm monitoringservice van PSINet.

Door de samenwerking met BBned vergroot PSINet haar bereik en dienstverlening op het gebied van connectivity. PSINet heeft gekozen voor BBned vanwege de hoge landelijke netwerkdekking, de bouw van de infrastructuur en de hoge servicelevels. Daarnaast is BBned een stuk verder in het samenwerken met businesspartners.


- EINDE-

PSINet
PSINet Nederland is een volledige dochter van PSINet Europa met het hoofdkantoor gevestigd in Genève, Zwitserland. PSINet werd in 1989 opgericht in Amerika en was daarmee de allereerste commerciële Internet Service Provider (ISP). PSINet startte in 1997 in Europa en is één van de weinige ISP's, die connectivity, hosting, security en managed services/outsourcing volledig integreert tot een eindoplossing. PSINet Europa heeft 600 werknemers in dienst, beheert een eigen geavanceerd IP-netwerk in 12 landen en exploiteert 5 gespecialiseerde hosting centers. PSINet is te vinden op www.psinet.nl.
BBned
BBned is een serviceprovider gespecialiseerd in het leveren van snelle breedbanddiensten aan internet-serviceproviders,
application-serviceproviders en telecommunicatiebedrijven in Nederland. Het breedbandnetwerk is gebaseerd op DSL-technologie waarmee koperen telefoonlijnen geschikt worden gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned heeft het grootste DSL-netwerk van Nederland en kan daarmee circa 70% van zakelijk Nederland voorzien van DSL. BBned ontwikkelt zakelijke wholesale DSL-oplossingen en biedt haar klanten de mogelijkheid de diensten zelf te activeren en te monitoren via de eigen computer.Telecom Italia is de investeerder achter de DSL-aanbieder, waarmee continuïteit voor de klant is gewaarborgd. BBned is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp. Meer informatie vindt u op www.bbned.nl.


Ingezonden persbericht