Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Datum: 26/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Lopen na avondje stappen toch wel erg zwaar

BREDA: Twee Bredanaars die gisteravond eens lekker een avondje uit waren geweest vonden de voettocht naar huis toch wel erg zwaar. Een 18 jarige Bredanaar pakte een fiets op de Cingelstraat en andere 21 jarige Bredanaar deed hetzelfde in de Nieuwstraat. Beide fietsendieven werden door de politie op heterdaad betrapt. Aan het bureau verklaarden ze beiden de weg naar huis toch wel erg lang te vinden. Een fietsje pikken leek de oplossing. Tegen de twee Bredanaars is proces-verbaal opgemaakt

Té goed willen doen valt ook op

BREDA: Een 31 jarige Bredanaar die vannacht van een politiepatrouille een stopteken kreeg, omdat hij vermoedelijk door rood was gereden, probeerde wel erg netjes zijn auto te parkeren. Hij reed dwars door de berm en stopte vervolgens op een fietspad. Waarom de man zo overdreven ijverig een parkeershow opvoerde, bleek al snel toen de politiemensen de ademlucht van de man roken. Met promillage van 0,8 o/oo alcohol in zijn bloed, een boete van 190 Euro en een rijverbod van enkele uren kon de Bredanaar te voet naar huis. Gewoon goed is ook al goed.

Bredanaar aangehouden voor gewapende overval

BREDA: De politie heeft een 21 jarige Bredanaar aangehouden, die ervan wordt verdacht dat hij begin juli een drogisterij aan de Epelenberg heeft overvallen. De verdachte die wist dat hij voor dit feit werd gezocht meldde zich vanmorgen bij het politieteam Zuid/Oost. De verdachte bekende de overval en is in verzekering gesteld.

Op 2 juli kort voor twee uur s middags was de man de drogisterij binnengekomen met een groot model keukenmes. Onder bedreiging van dit mes eiste hij van de kassière geld. Het slachtoffer voelde zich zo bedreigd, dat ze aan de eis van de overvaller voldeed. Nadat hij wat geld uit de kassa had gekregen ging hij er tussenuit. De verdachte erkende vanmorgen het keukenmes diezelfde dag elders te hebben gestolen. Tevens verdenkt de politie de man van twee diefstallen uit een woning. De verdachte gebruikt drugs. De politie stelt een nader onderzoek in.