Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-07-2002 Persbericht district Sittard (JvK 12:43 uur) Vrijdag, 26 juli 2002

Sittard, computers gestolen uit basisschool
Onbekenden hebben kans gezien om tijdens de vakantieperiode in te breken in basisschool Cantecleer aan de Burgemeester Schrijenstraat. Een bovenlicht werd geforceerd om binnen te komen. Uit een van de lokalen werden twee computers, twee toetsenborden en twee beeldschermen gestolen.

Geleen, tasjesroof
Een 25-jarige vrouw uit Geleen werd donderdagavond omstreeks 21.00 uur van haar handtas met inhoud beroofd door de bestuurder van een bromscooter. De vrouw liep over het trottoir van de Mauritslaan toen ze vanachter werd benaderd door de bromscooter. De bestuurder trok bij het voorbijrijden de tas van de schouder van de voetgangster. Door de harde ruk begaf het hengsel het en kon de dief de tas meenemen.

Buchten, dronken automobilist pleegt verzet
De politie heeft afgelopen nacht de grootste moeite gehad om een dronken automobilist te kunnen inrekenen. De man, een 26-jarige inwoner van Sittard zat omstreeks 02.00 uur op de Holtummerweg samen met een 29-jarige plaatsgenoot in een stilstaande personenauto. Toen de politie een controle wilde instellen gaf de bestuurder vol gas en reed met zeer hoge snelheid weg. Een achtervolging eindigde aanvankelijk op de Oude Baan, een doodlopende weg. De bestuurder reed dwars door een afgesloten ijzeren hek om aan een aanhouding te ontkomen. Toen hij de spoorbaan wilde oversteken reed hij zich vast en kon de politie de beide inzittenden aanhouden. De bestuurder verzette zich hevig. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De bijrijder trachtte zijn kompaan te ontzetten door een agent diverse klappen te geven. Beiden werden ingesloten in afwachting van een nader onderzoek. De auto werd in beslag genomen.