Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-07-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 13.30 u) Vrijdag, 26 juli 2002

District Kerkrade

Kerkrade; aanhoudingen na inbraakmeldingen
Bewoners van een woning aan de Locht in Kerkrade ontdekten afgelopen donderdagavond omstreeks 19.30 uur bij thuiskomst gestommel in de woning. Bleek dat inbrekers in de woning waren die, vermoedelijk omdat zij zich betrapt wisten, zich meteen uit de voeten maakten en de woning uitrenden. Ze konden niet meer worden achterhaald. De gewaarschuwde politie die in de omgeving meteen op onderzoek uitging heeft op een bouwterrein aan de Roda JC-Ring vervolgens een 13-jarig meisje uit Ede aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de woninginbraak. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in. Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie bij een woning aan de Irisstraat in Kerkrade. Bleek dat in de woning was ingebroken. Bij onderzoek in de woning trof de politie op zolder een 34-jarige man uit Kerkrade aan die zich daar had verstopt. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; gewond
Afgelopen donderdagavond omstreeks 18.30 uur kwamen op de Zonstraat in Kerkrade twee bromfietsbestuurders met elkaar in botsing, vermoedelijk doordat een van hen linksafsloeg terwijl de ander aan het inhalen/passeren was. Beide bromfietsbestuurders, een 17-jarige jongen en een 18-jarige jongevrouw, allebei uit Kerkrade, kwamen met hun bromfietsen ten val en raakten gewond. Beide betrokkenen werden voor medische zorg naar het Atriumziekenhuis in Heerlen overgebracht waarna ze weer huiswaarts konden. De jongen had enkele wonden aan een hand die moesten worden gehecht en de vrouw had een gecompliceerde pols-breuk (wordt later bekeken of een operatie nodig is). De politie stelt een nader onderzoek in.

Gulpen; aangehouden
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht kreeg de politie een melding dat er op een parkeerplaats aan de Landsraderweg in Gulpen een parkeermeter werd opengebroken. De politie die snel terplaatse ging trof er in een auto twee mannen (22/23) uit Kerkrade aan. Bij de auto vond de politie allerlei gereedschap. Bleek dat was getracht een parkeermeter van de parkeerplaats open te breken. De politie hield de beide Kerkradenaren als verdachte aan en nam de auto waarin zij zaten in beslag. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gulpen; vandalisme/baldadigheid
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding van baldadigheid door een groep jongeren (enkele tientallen) op de Rijksweg in Gulpen. Bleek dat van een aldaar snackbar een ruit was ingegooid, vuilniscontainers omver waren getrapt waardoor er ook vuilnis/afval over de weg en trottoir was verspreid. De jongeren werden weggestuurd. De politie heeft een 16-jarige jongen uit Mechelen aangehouden op verdenking van baldadigheid (omtrappen van vuilniscontainers). Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.