Amsterdam, 26 juli 2002

Delta Lloyd klanten verdienen 10.000 euro voor Stichting Sterrekind

Delta Lloyd overhandigt op dinsdag 30 juli een cheque ter waarde van 10.000 euro aan Stichting Sterrekind. Ingrid Visscher, directeur Delta Lloyd Zorg, zal de cheque uitreiken aan Rene van Bergem, directeur van Sterrekind. Na de uitreiking wordt tevens het hoofdsponsorschap van Delta Lloyd voor drie jaar verlengd.

Begin mei heeft Delta Lloyd campagne gevoerd om particuliere klanten met een schadeverzekering uit te nodigen over te gaan op automatische incasso. Voor alle klanten die hierop in gingen, doneerde Delta Lloyd een euro aan Stichting Sterrekind. Deze actie leverde uiteindelijk 10.000 euro op. Bovendien heeft de actie tientallen nieuwe donateurs opgeleverd voor Sterrekind.

Stichting Sterrekind
Stichting Sterrekind heeft als missie de kwaliteit van het leven van (chronisch) zieke kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 tot 19 jaar te verbeteren. Daartoe is de Sterrewereld ontwikkeld; een spannende, virtuele wereld waarin kinderen kunnen spelen, leren en communiceren met familie, vriendjes en met andere zieke kinderen. Stichting Sterrekind bestaat nu vijf jaar en is volop in ontwikkeling. Het begon in 1997 als een pilot-project in twee kinderziekenhuizen maar inmiddels is Sterrekind is actief in 17 Nederlandse zorginstellingen.

Ontwikkelingen Sterrekind
Sterrekind wil voor kinderen een interactief platform bieden om een meetbare bijdrage te leveren aan het opgroeien en ontwikkelen van chronisch of langdurig zieke kinderen. De stichting spant zich in om de Sterrewereld voor zoveel mogelijk zieke kinderen beschikbaar te maken, onafhankelijk van plaats en tijd. Op 1 januari 2003 moet de 'Nieuwe Wereld' bereikbaar zijn voor 10.000 kinderen. Daarna wil Sterrekind het bereik zo snel mogelijk uitbreiden naar 75.000 kinderen.