Politie Amsterdam-Amstelland

Overval op hotel
26-07-2002. Een hotel aan de Apollolaan is vannacht overvallen door een man gewapend met een mes. De dader belde aan bij het hotel. De nachtportier veronderstelde dat hij te maken had met een late gast en opende de deur. De overvaller trok binnen een mes. Onder bedreiging van het mes moest de man geld afgeven. De dader is voortvluchtig.
---

Man beschoten
26-07-2002. Een schot uit een vuurwapen veroorzaakte gisteravond veel paniek in de omgeving van het Oudekerksplein. Niemand raakte gewond. Ruzie om een vrouw was aanleiding voor de schutter om een schot op zijn opponent af te vuren. De schutter is voortvluchtig. Zijn identiteit is bij de politie bekend. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

---

Geweldpleger gearresteerd
26-07-2002. De politie heeft gisteravond op de Borneolaan een 19-jarige man gearresteerd die een vrouw had mishandeld. Bij de aanhouding raakte een agente gewond. De man is ingesloten. Getuigen meldden via het alarmnummer dat een vrouw werd mishandeld en vastgehouden. Agenten probeerden de vrouw te ontzetten, waarbij een vrouwelijke agent van de dader een harde schop tegen het lichaam kreeg. De man verzette zich tegen zijn arrestatie, maar kon uiteindelijk in de boeien worden geslagen. De aanleiding tot de mishandeling ligt in de relationele sfeer.

---