Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 26-07-2002 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE VERNIELING TELEFOONCEL AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Vrijdagmorgenvroeg is een 39-jarige Bosschenaar op de Van Grobbendoncklaan in s-Hertogenbosch aangehouden voor vernieling van een telefooncel bij Station Oost aan de Zandzuigerstraat in zijn woonplaats. Een getuige zag dat de man vernielingen aanrichtte en belde de politie. Terplaatse bleek dat de hoorn van het telefoontoestel geheel vernield was. Na zijn aanhouding verklaarde de verdachte dat hij bij het plegen van een telefoontje om drugs te krijgen boos was geworden en daarom de vernielingen had aangericht. Hij is inge-sloten.

POLITIE LOST MET AANHOUDING ROSMALENAAR AANTAL ZAKEN OP (Rosmalen)

Politieteam Rosmalen heeft met de aanhouding van een 16-jarige Rosmalenaar een aantal zaken opgelost. Uit het onderzoek, dat nagenoeg is afgerond, is gebleken dat de verdachte op 11 juli jl. is overlopen toen hij probeerde in te breken in een woning aan de Weidestraat in Rosmalen, in dit geval bleef het bij een poging. Op 12 juli jl. brak de verdachte in in een woning aan de Haydnlaan in zijn woonplaats, een buurman betrapte hem daar. Na bedreiging van deze getuige wist hij met medeneming van een GSM de woning te verlaten en er van-door te gaan. Hij wordt er verder van verdacht een 83-jarige bewoner van de Aartshertogen-laan in november vorig jaar middels een babbeltruc zijn pinpas en pincode afhandig te heb-ben gemaakt en daarmee Fl. 2500,= te hebben opgenomen. In december vorig jaar zou hij hetzelfde slachtoffer hebben opgewacht en hem met gebruikmaking van lichamelijk geweld hebben gedwongen zijn portemonnee met inhoud af te geven. Ook na die tijd heeft hij nog een vijftal keren geprobeerd bij de man binnen te komen. Het slachtoffer was toen zo ver-standig zijn deur voor de verdachte gesloten te houden. De verdachte kon op 17 juli 2002 worden aangehouden. De politie kwam hem op het spoor via een fiets die hij had achterge-laten bij één van de inbraken. Bij zijn aanhouding had de verdachte een paar splinternieuwe sportschoenen aan die hij bij een schoenenzaak aan de Schapenmarkt in s-Hertogenbosch had ontvreemd.

DRUGSDEALER AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Vrijdagmorgen hebben agenten van team Zuid-Oost op de Hooge Steenweg in s-Hertogen-bosch een 43-jarige Rotterdammer op heterdaad betrapt op de handel in drugs. De agenten zagen dat de man op straat drugs verkocht aan een verslaafde. Bij zijn aanhouding bleek de man 13 bolletjes cocaïne en drie bolletjes heroïne bij zich te hebben. De drugs zijn inbeslag-genomen en de verdachte is ingesloten.

FIETSER GEWOND NA BOTSING MET TROTTOIRBAND (s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag kreeg de politie een melding dat er een fietser met bebloed hoofd op de Lagelandstraat in s-Hertogenbosch zou liggen. Terplaatse bleek dat een 51-jarige man uit Helvoirt met zijn fiets bij de Lambooijbrug tegen een trottoirband was gereden en met zijn hoofd tegen de brugleuning was gevallen. De man is met verwondingen aan zijn hoofd per ambulance overgebracht naar het GZG.

IMITATIEPISTOOL INBESLAGGENOMEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond kreeg de politie een melding dat een jongen met een pistool op de Pieter Borsstraat in s-Hertogenbosch stond. Terplaatse troffen zij een 17-jarige Bosschenaar aan. Op de vraag van de agenten of hij met een pistool in zijn hand had gestaan, overhandigde hij een echt uitziend imitatiepistool. Het wapen is inbeslaggenomen. De jongen wordt voorge-dragen voor alternatieve bestraffing via Buro HALT.

BROMFIETSER ONDER INVLOED (s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag is een 30-jarige bromfietser uit s-Hertogenbosch op de Oostwal in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten lieten de man stoppen omdat hij zonder helm reed. Bij verdere controle bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

WINKELDIEVEN BETRAPT BIJ DOE HET ZELF ZAAK (Hintham)

Donderdagavond zijn bij een doe het zelf zaak aan de Grote Elst in Hintham een 29-jarige man uit Gorinchem en een 22-jarige Bosschenaar betrapt op winkeldiefstal. Een beveili-gingsbeambte zag dat de man uit Gorinchem een boor probeerde te ontvreemden, terwijl de Bosschenaar een koperen huisnummer in zijn zak stopte. Beiden kregen geldboete van 115,= en een winkelverbod.