BedrijfsautoRAI

26-07-2002

Toyota komt met praktische Corolla Van

De Toyota Corolla is inmiddels een bekende verschijning op de Nederlandse wegen. Geroemd om zijn goede wegligging, zijn degelijke bouw en niet te vergeten zijn scherpe kilometerkostprijs. Vanaf heden is de carrosserievariant Wagon ook leverbaar als Corolla Van. Hiermee wordt het bedrijfswagenprogramma van Toyota wederom verder uitgebreid. Vorige maand nog werd de populaire Toyota Avensis Verso als Blind Van op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

De Toyota Corolla Wagon is herkenbaar aan de dakverhoging die op subtiele wijze is aangebracht. Aan de voorzijde sluit deze keurig aan op de voorruit en achter eindigt het boven de achterklep in een strak gestileerde dakrand. Aan de zijkanten is de Corolla Van geblindeerd met fraaie glass look panelen, terwijl de rechterzijruit is voorzien van zwartgetint transparantfolie, geheel in harmonie met de laatste richtlijnen. De antenne is midden achter op het dak gemonteerd wat de dynamische lijn van de auto versterkt.

Aandacht voor het comfort van de chauffeur
Belangrijk onderscheid ten opzichte van andere aanbieders in de markt is de comfortabele stand waarin de voorstoelen kunnen worden ingesteld. Het 30 centimeter hoge schot tussen laadruimte en compartiment is zo geplaatst dat de bestuurdersstoel in de achterste stand kan worden gezet. Bovendien kan hierbij ook de rugleuning in een plezierige hoek worden ingesteld, waardoor comfortabel reizen een gegeven is.

Breed gamma
Het bedrijfsleven kent vele variaties; de Corolla Van ook. De auto is leverbaar met twee benzinemotoren (71-81 kW) en een krachtige (215 Nm) en zuinige Common Rail dieselmotor (66 kW). Evenals de geelgekentekende variant is de Corolla Van er als basis, Linea Terra, Linea Terra Comfort en Linea Sol. Er is keus uit 10 versies en er zijn eveneens 10 carrosseriekleuren, waarbij als optie voor raamblindering in carrosseriekleur kan worden gekozen ( 250,- ex. BTW). Optioneel kan men ook kiezen voor een geblindeerde achterzijruit ( 35,- ex BTW).

Afmetingen
Binnenin is de Corolla Van voorzien van een volledige beklede laadruimte. Deze is ook via de achterportieren gemakkelijk te bereiken. De laadvloer is geheel vlak. Het dak is circa tien centimeter verhoogd, waardoor de totale hoogte van de auto (onbelast)
1.600 mm bedraagt. De lengte van de laadvloer bedraagt 1.730 mm; de breedte 1.330 mm; de breedte tussen wielkasten 1.090 mm en de hoogte 970 mm. De hoogte van de laadvloer ten opzichte van het wegdek is 610 mm. Qua laadruim is er een volume van 1.829 liter.

Scherpe prijsstelling
De Linea Terra is rijk uitgerust met onder meer centrale portiervergrendeling en elektrisch te bedienen portierramen vóór en kent een scherpe prijsstelling. Zo is de prijs van de 2.0 D-4D 90 Linea Terra met Common Rail diesel 15.750,- ex. BTW. De leaseprijs per maand van de Corolla Van 1.4 VVT-i is 325,- ex. BTW en van de 2.0 D-4D 90 Linea Terra 375,- ex. BTW (beiden op basis van 20.000 km/jaar en 60 maanden looptijd). Optioneel is een Full Map DVD navigatiesysteem beschikbaar op de Linea Sol-versies van de 1.6 VVT-i en 2.0 D-4D (
2.250 ex. BTW). Ook is een Turn By Turn navigatiesysteem verkrijgbaar voor 1.347,- ex. BTW.