Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 26 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 26/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Aanhouding jeugdige vandalen
WERKENDAM: Een getuige zag op donderdagavond 25 juli 2002, omstreeks 22.35 uur, dat vier jongeren de deur van de bibliotheek aan de Gedempte Haven te Werkendam aan het intrappen waren. De politie werd gealarmeerd. Toen de politie ter plaatse kwam, maakten het viertal aanstalten om weg te komen. De politie wist drie van hen te achterhalen. Het waren minderjarige jongens uit Werkendam. Een vierde jongere wist op een scooter te ontkomen. De andere drie jongeren werden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast moeten ze de schade vergoeden. De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte.

Vier gewonden bij frontale botsing
WERKENDAM: Op donderdag 25 juli 2002 omstreeks botsten op Sasdijk in Werkendam twee autos frontaal op elkaar. Het ongeval gebeurde rond 23.15 ter hoogte van een wegversmalling in de rijbaan van de Sasdijk. Een automobilist uit Werkendam reed over de Sasdijk komende vanuit de richting Sleeuwijksedijk. Hij reed in de richting van de Bandijk en was de genoemde wegversmalling juist gepasseerd toen de aanrijding gebeurde. Hij kwam frontaal in aanrijding met een tegenligger en moest zich na het ongeval onder medische behandeling stellen. In de tegemoetkomende auto zaten vier personen die alle vier licht gewond raakten.
Ook zij waren afkomstig uit Werkendam. De tegemoetkomende auto reed vermoedelijk al op de verkeerde weghelft om door de wegversmalling te rijden. Er kwamen twee ambulances naar de plaats van het ongeval om de gewonden naar het ziekenhuis in Gorinchem over te brengen. Beide betrokken autos raakten zwaar beschadigd.

Diefstal van bewakingscamera
WIJK EN AALBURG: Afgelopen dagen werd er een bewakingscamera nabij de stormvloedkering over het Heusdens Kanaal, aan de Kromme Nol te Wijk en Aalburg, ontvreemd. De mast was gekanteld en de camera hiervan bleek ontvreemd te zijn. Deze diefstal betekent een flinke schadepost voor het Waterschap.

Inbraak woning
SLEEUWIJK: Tijdens de vakantie van bewoners aan de Jacob de Wittstraat te Sleeuwijk is er ingebroken in hun woning. Ontvreemd werden: een breedbeeld televisie, een dvd-speler en stereoapparatuur. De inbraak moet gepleegd zijn tussen 24 juli 2002 en 26 juli 2002. Opmerkelijk is dat er in dit geval via de voordeur werd ingebroken. Het komt niet vaak voor dat inbrekers via de voordeur inbreken omdat de voordeur meestal goed te zien is vanaf de openbare weg.

Team Dongen:

Vernielingen aan vogelkooi verzorgingshuis
DONGEN: Vandalen hebben de deur van de vogelkooi, in de tuin van een verzorgingshuis aan de Middellaan te Dongen, met geweld vernield. De deur van de kooi werd wagenwijd opengezet waardoor alle vogels uit die kooi ontsnapt zijn. Slechts een vogel bleef trouw aan zijn kooi. Drie kanaries, twee zebravinken en twee Japanse meeuwtjes kozen voor de vrijheid. Het feit is vermoedelijk gepleegd op woensdag 24 juli 2002 tussen 10.00 uur en 19.30 uur.

Team Gilze en Rijen:

Poging inbraak woning / inbraak berging
RIJEN: Bij thuiskomst ontdekte een bewoner van de Jeroen Boschstraat te Rijen dat er bij hem was ingebroken. Dit gebeurde op donderdagavond 25 juli 2002, omstreeks 23.45 uur. Het bleek dat er die avond was ingebroken in zijn schuur. De toegangsdeur was geforceerd en uit de schuur werden 2 fietsen gestolen, alsmede al het aanwezige elektrisch handgereedschap Tevens bleek dat men gepoogd had om in de woning in te breken, aangezien getracht was het slot van de achterdeur te forceren. Het is de inbreker(s) niet gelukt om de woning te betreden.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Politie bekeurt snelle bromfietsers
GEERTRUIDENBERG: Tijdens een bromfietscontrole heeft de politie in Geertruidenberg een 17-jarige inwoner uit die plaats gecontroleerd en bekeurd. De agenten hadden gezien dat de bromfietser met een snelheid van circa 90 km/uur de gemeente reed. Hij droeg daarbij ook geen helm. Verder bleek de jongeman bovendien niet over een geldig bromfietscertificaat te beschikken. De bromfiets is voor technisch onderzoek naar het bureau over gebracht. Tegen de knul is proces-verbaal opgemaakt.
De bromfiets van een bromfietsbestuurder uit Lage Zwaluwe wordt eveneens technisch onderzocht. Bij controle op de rollentestbank bleek het vermogen van de bromfiets plotseling opvallend laag te zijn. Het gemeten vermogen stond niet in verhouding met de snelheid waarmee de jongen reed. Vermoedelijk is deze opgevoerde brommer uitgerust met een technisch snufje om de politie te misleiden om zodoende bij een controle niet door de mand te vallen. Technisch personeel van de politie onderwerpt de brommer aan een nader onderzoek.