Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Internationale Menwedstrijd Beekbergen van start!

26/07/2002

Beekbergen, 26 juli 2002
Heerlijk weer, veel publiek en goede sport typeerde de eerste dag van CAI Beekbergen. Zo'n 62 twee- en vierspanrijders uit maar liefst 11 landen wisten de weg te vinden naar Beekbergen. De eerste dag - de vrijdag die in het teken stond van de dressuur - is voorbij en de eerste scores staan genoteerd. Alle ru-brieken werden gewonnen door Nederlandse menners.

Bij de tweespannen is het nagenoeg een Nederlandse aangelegenheid, waar slechts een enkele buitenlander zich in de top-8 heeft weten hand te haven, te weten de Engelsman Paul Mowbray op de derde plaats. Nederlands kampioen Riny Rutjens gaat aan de leiding met 42,40 strafpunten, op de voet gevolgd door Mieke van Tergouw (44,53), gastvrouw tijdens deze inter-na-tion-ale wedstrijd. Ook plaatsgenoot Henk Garrits heeft deze dag goede zaken gedaan die met Gerard Leijten de vierde plaats deelt (47,47).
Bij de ponyvierspannen was Pjotr van der Heijden de sterkste (51,52), gevolgd door Anna Grayston (44,53) uit Groot-Brittannie en de Puttenaar Aart van de Kamp (56,64).
IJsbrand Chardon was heer en meester bij de vierspannen paarden. Hij was de enige die met 39,20 strafpunten onder de 40-puntengrens scoorde. De Zwitser Werner Ulrich werd tweede met 43,04 en ook Ton Monhemius hield goede aansluiting met 44 strafpunten. De overige resultaten zijn de vinden op:

www.caibeekbergen.nl