Ingezonden persbericht



-- PERSBERICHT --

BEA breidt leidende positie in Web services uit met implementatie JAX-RPC standaard

WebLogic eerste belangrijke applicatieserver met JAX-RPC standaard voor Web services interoperabiliteit

AMSTERDAM, 26 Juli, 2002 - BEA Systems (Nasdaq: BEAS), marktleider in applicatie-infrastructuursoftware, kondigt vandaag aan dat het bedrijf de Java API voor op XML gebaseerde Remote Procedure Call (JAX-RPC) actief gaat ondersteunen. Hiermee is BEA de eerste belangrijke aanbieder van applicatieservers die deze nieuwe standaard voor interoperabiliteit van Web services ondersteunt. Door BEA's ondersteuning van JAX-RPC in WebLogic Server zullen BEA ontwikkelaars sneller en eenvoudiger interoperabiliteit met Web services in alle standaarden en protocollen kunnen bereiken.

JAX-RPC maakt snelle interoperabiliteit tussen Web services mogelijk, onafhankelijk van het onderliggende platform. Dit betekent dat Web services kunnen communiceren met elkaar, zelfs wanneer ze op verschillende platformen draaien of in verschillende programmeertalen zijn ontwikkeld. BEA is een belangrijke supporter van de nieuwste Java technologiëen en Web services standaarden, en de ondersteuning van JAX-RPC onderstreept BEA's doelstelling haar klanten als eerste toegang te geven tot de nieuwste technologie.

"BEA blijft producten leveren die belangrijke standaarden als JAX-RPC al geïmplementeerd hebben, terwijl de concurrentie nog niet meer doet dan beloven dat er uiteindelijk ondersteuning voor zal komen. Door bij de eersten te horen die deze nieuwe standaard implementeren bewijst BEA wederom dat het voorop ligt in de markt voor Web services, met de toonaangevende WebLogic applicatieserver," vertelt Rob Scholte, Sales Director Benelux, BEA Systems. "BEA is een stuwende kracht achter de creatie van standaarden en het introduceren van technologische innovaties door de nauwe betrokkenheid met de Java Community Process, WS-I, W3C en verschillende andere invloedrijke organisaties."

BEA biedt de onderliggende basis die nodig is voor het ontwikkelen en inzetten van Web services, en ondersteunt naast JAX-RPC ook de laatste versies van SOAP, WSDL, XML en UDDI, en geavanceerde technologie als Web services conversations en XML maps. Het BEA WebLogic Enterprise Platform is een van de meest complete en productieve omgevingen, en maakt het bouwen en implemeteren van Web services sneller en eenvoudiger voor zowel J2EE experts als gewone ontwikkelaars

Met de implementatie van Web services standaarden in het BEA WebLogic Platform biedt BEA interoperabiliteit met andere platformen, zoals Microsoft's .NET. Daarnaast is BEA WebLogic Server 7.0 compatibel met versie 1.3 van het J2EE Platform, de allernieuwste specificatie voor het ontwikkelen van schaalbare en betrouwbare Web services en veilige applicaties. Het J2EE 1.3 platform bevat onder andere Enterprise JavaBeans 2.0, J2EE Connector Architecture en Java Messaging Service.

Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. BEA biedt de enterprise-softwarebasis voor 13.000 klanten over de hele wereld, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en zijn WebLogic-merk behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt.

BEA heeft zijn hoofdkantoor in San Jose, Californië en heeft 91 kantoren in 33 landen. Voor meer informatie kunt u de BEA-website bezoeken op www.bea.com.

###



Ingezonden persbericht