Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Hongaren vinden weg naar Beekbergen

24/05/2002

Beekbergen, 24 mei 2002
Van 26 t/m 28 juli a.s. zal Riant Paardensportcentrum in Beekbergen weer geheel in het teken staan van de internationale mensport. Dat de menwedstrijd in Beekbergen niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland hoog aangeschreven staat, blijkt wel uit de vele deelnemers die zich reeds gemeld hebben. Maar liefst 68 deelnemers uit 10 verschillende landen hebben al te kennen gegeven dat zij in Beekbergen zullen starten. Naar verwachting zal dit aantal de komende periode nog groeien.
Heel bijzonder is de komst van de Hongaarse vierspanrijders. Traditioneel laten de Hongaren zich alleen zien tijdens de landenwedstrijd van Aken en op Wereldkampioenschappen. Dit jaar wordt hierop een uitzondering gemaakt en zullen er twee vierspanrijders in Beekbergen aan de start verschijnen. Zij nemen het in hun rubriek op tegen toprijders als IJsbrand Chardon, Harry de Ruyter, Werner Ulrich, Daniel W ürgler, Tomas Eriksson en Boyd Exell.
Ook de tweespanrijders zijn internationaal goed vertegenwoordigd in Beekbergen. Thuisrijdster en wereldkampioen van 1995 Mieke van Tergouw is er op gebrand om dit jaar haar "eigen" wedstrijd weer op haar naam te schrijven. Zij gaat de strijd aan met o.a. landgenoten Riny Rutjens en Ben Gosschalk en deelnemers uit Argentinië, Duitsland, Groot Brittannië, Portugal, Zweden en Belgi ë.
De rubriek vierspan pony wordt bezet door deelnemers uit Nederland, België en Duitsland.

Meer informatie over de Internationale Menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn vindt u op:

www.caibeekbergen.nl