Ingezonden persbericht

Utrecht, 11 juli 2002

Persbericht

Biologicadag 'Planten vertellen hun verhaal'

26 juli op Terra Futura op de Floriade

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseert Platform Biologica een 'Biologicadag' op Terra Futura op de Floriade. Het thema van de vierde Biologicadag op vrijdag 26 juli is 'Planten vertellen hun verhaal'. Gerard Mostert zal om 10.30, 12.00, 13.30, 15.00 uur een presentatie verzorgen. Tussendoor kunt u vragen stellen.

Gerard Mostert gaat in op de onbekende kanten van bekende planten. De naam van de plant heeft soms een prachtige geschiedenis of het volksgebruik levert een leuk verhaal op. Mythologie, sagen, biologische bestrijdingsmiddelen, schoonheidsmiddelen, reukstoffen, het komt allemaal aan de orde.

Waarom heet lievevrouwebedstro zo? Gaat cichorei in de koffie of trek je er witlof van? Vooral in de eetbare siertuin staan planten die wat te vertellen hebben. In deze tuin staan fruit- en groentegewassen die sierwaarde hebben, en sierplanten waar je ook iets van kunt eten.

Gerard Mostert is stimulator van en zodoende nauw verbonden met het keurmerk 'Natuurlijk tuinieren' van de AVVN (de organisatie voor hobbytuinders).

Terra Futura is één van de eilanden op de Floriade en ligt voor Big Spotter's Hill. Platform Biologica en Milieu Programma Sierteelt tonen hier samen twee wegen naar een duurzame landbouw, de biologische en de geïntegreerde weg. De exploitatie en uitvoering van Terra Futura is financieel mogelijk gemaakt door Stichting DOEN van de Nationale Postcode Loterij, het VSB-fonds en het Prins Bernhard Fonds.

Het programma voor de volgende Biologicadagen is:

30-8 'Van struik tot mond'

Teelt, oogst en afzet van kleinfruit

m.m.v. Odin en fruitteler

27-9 'Van boom tot mond'

Teelt, oogst en afzet van appels

m.m.v. Odin en fruitteler

Meer informatie:


- Platform Biologica, Ineke Oosting 030-2339970

- Websites www.platformbiologica.nl, www.terrafutura.nl, www.floriade.nl, www.avvn.nl
* Platform Biologica is de beleids- en promotieorganisatie voor biologische landbouw en voeding.