PERSBERICHT 26-7-2002

Ontknopingen en Surprise Party op
17-e editie Holland Cup in Almere

Op vrijdag 26 juli is de spanning om te snijden bij de Holland Cup in Almere. In totaal doen 3500 spelers uit 18 landen mee aan dit grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland.

Deelnemende teams uit de Verenigde Staten en uit 17 Europese landen (waaronder Israël) werken vandaag de knock-outwedstrijden voor de Holland Cup af. Hieraan doen de teams mee die eerste en tweede zijn geworden in de poules. Ook wordt gestreden om de zogeheten Challenge Cup door de ploegen die na de poulewedstrijden van woensdag em donderdag op de derde en vierde plaats zijn geëindigd.

De prijsuitreiking van de Challenge Cup vindt vrijdagmiddag plaats op de vijf sportparken in Almere (De Marken, Klein Brandt, Rie Mastenbroek, Polderkwartier en Fanny Blankers-Koen). Alle finalewedstrijden van de Holland Cup worden op zaterdag 27 juli afgewerkt op één locatie: sportpark De Marken van de jubilerende SV Almere. Die zaterdagavond worden vanaf 19.00 uur de imponerende Cups en medailles uitgereikt tijdens een grootse ceremonie op het podium aan de Grote Markt.

Entertainment

Op hetzelfde podium vindt tijdens de Holland Cup iedere avond een entertainmentprogramma plaats, dat niet alleen bedoeld is voor de duizenden deelnemers, maar ook voor inwoners en bezoekers van Almere. De vrijdagavond staat van 19.30 tot 22.30 uur geheel in het teken van een Surprise Party, een mix van live muziek, shows en amusement. Tot de optredende artiesten behoren de zanger Alex, het duo 'Zware Jongens' en de feestband 'Altijd Lazarus'.

In het Holland Cup Centrum, dat dit jaar is gehuisvest in sporthal De Toekomstgroep aan de Bongerdstraat in Almere Parkwijk, eten alle deelnemers. Ook is hier een pub, een informatiecentrum, het coördinatiecentrum en een EHBO post gevestigd. De deelnemende jeugdvoetballers verdringen zich met name om de borden waarop alle uitslagen staan vermeld. Deze gegevens worden ook dagelijks op de Internetsite www.hollandcup.nl ververst.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (