Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-07-2002

Radio
TROS WEGWEZEN
Uitzending zaterdag 27 juli
Radio 1 - 11.00 tot 12.00 uur


DE PASSIE OM 400.000 KILOMETER TE FIETSEN

Frank van Rijn woont op zijn fiets. Hij fietste tien keer de omtrek van de aarde (400.000 km) en houdt voorlopig nog niet op. Waar komt die passie vandaan? In het toeristische programma TROS WEGWEZEN komt op die vraag zaterdag 27 juli a.s. een antwoord. Menig mens wordt al moe bij de gedachte van een rondje IJsselmeer. En hij heeft ook nog tijd om boeken te schrijven zoals 'Revanche in de Andes', een herziene en uitgebreide versie van zijn eerste boek 'Zuid Amerika op de fiets'.

"Paus waarschuwt voor uitbuiting en discriminatie bij duurzaam toerisme", aldus het ANP van 25 juni jl. Toch is 2002 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot 'Jaar van het Duurzaam Toerisme' met als doel het bevorderen van deze vorm van toerisme waarbij de oorspronkelijke leefomgeving en cultuur van een land in stand wordt gehouden. Ton van Egmond (docent duurzaam toerisme aan de Hogeschool voor toerisme en vrije tijd in Breda) en Gerard Couvreur (voorzitter van de Stichting Milieuzorg ANVR Reisorganisatoren) in gesprek hierover.

In Chaudfontaine, vlakbij Luik iets ten zuiden van Maastricht, is een nieuw kuuroord geopend: Chateau des Thermes. Presentator Paul Eldering nam vrouw en een hoop moed mee en dook het modderbad in. Na packing, peeling, sauna, lava- en hydro-massage ging hij als herboren aan het Belgisch bier en de kalfskop, lokale specialiteiten.

Het toeristische radioprogramma WEGWEZEN wordt elke zaterdag live uitgezonden vanaf de Floriade in de Haarlemmermeer. Het programma wordt gepresenteerd door Yvonne Wellink en Paul Eldering. Luisteraars kunnen ook een vakantiereis voor twee personen winnen. Wekelijks wordt een vraag gesteld en onder de goede antwoorden wordt de reis verloot. Per week wisselt de bestemming (vertrek binnen twee weken).