Digitale Gemeente Houten

Roma-families mogen nog even in Houten blijven

zaterdag 27 juli 2002 - Bron: redactie SDGH

De Roma-families Horvath en Nicolic die sinds dinsdag jl. op de Koedijk verblijven, mogen daar nog enkele dagen blijven staan. Hun raadsman B.Maris, heeft bij de Utrechtse rechtbank een voorlopige voorziening aangevraagd. Hij wil dat de families in Houten kunnen blijven tot er een structurele oplossing is gevonden voor hun huisvesting. De rechtbank kon hierover vrijdagmiddag nog geen beslissing nemen. Waarschijnlijk gebeurt dit aanstaande maandag. Eerder had de gemeente Houten de Romas een ultimatum gesteld om uiterlijk vrijdag om 13.30 uur te vertrekken.

Inmiddels heeft ook de katholieke hulp-organisatie Caritas zich het lot aangetrokken van de Roma-families. Caritas wil andere kerken in Houten mobiliseren om zo de politiek een signaal te geven te zoeken naar een oplossing. De organisatie voorziet de Romas ook van eten en drinken.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).