Korps: Groningen, plaats: Diverse 27-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 27 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: wildplasser aangehouden
Op het Gedempte Zuiderdiep heeft de politie vrijdagavond een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor wildplassen. De man urineerde tegen de gevel van een pand. Hij weigerde op straat zijn naam op te geven. Aan het bureau gedroeg de man zich vervelend en recalcitrant. Uiteindelijk kon de identiteit van stadjer worden vastgesteld. Hij kon met een proces-verbaal op zak het politiebureau verlaten.

Groningen: automobilist aangehouden
De politie heeft vrijdagavond op het Gedempte Zuiderdiep na een verkeerscontrole een 36-jarige man uit Beetsterzwaag aangehouden. De Fries zijn auto bleek niet te zijn gekeurd. Daarnaast bleek dat de man nog een boete moest betalen. De automobilist betaalde de boete van 76 Euro en kreeg hij daarnaast nog een bekeuring voor het feit dat zijn auto niet was gekeurd. De man mocht vervolgens het politiebureau verlaten.

Groningen: controle op inhaalverbod levert 76 bekeuringen op Een verkeerscontrole op een het inhaalverbod op de Weg der Verenigde Naties heeft vrijdagavond geresulteerd in 76 bekeuringen. Hiervan werden 70 bestuurders staande gehouden. Zes buitenlandse bestuurders kregen ook een bon. Zij betaalden de sanctie ter plaatse.

Groningen: straatrover aangehouden
De politie heeft vrijdagavond op de Munnekeholm een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal gevolgd door geweld. De straatrover pakte in de Hoekstraat een biljet van 20 Euro van een 40-jarige man uit Groningen af. Toen het slachtoffer de dief met een vriend achterna liep, pakte de verdachte een mes en begon hiermee te dreigen. Hierop lieten de mannen de straatrover gaan. Korte tijd later zag een getuige de verdachte op de Munnekehom staan. Hij alarmeerde de politie, waarna de man kon worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Groningen: vechtersbazen door camerabeelden aangehouden Met behulp van camerabeelden heeft de politie vrijdagnacht twee mannen in de leeftijd van 24 en 32 jaar, beiden uit Groningen, in de Poelestraat aangehouden voor openlijke geweldpleging. De stadjers hadden twee mannen zonder enige aanleiding mishandeld. De vechtpartij werd door de cameras van het project Cameratoezicht geregistreerd. De daders konden ook op basis van de beelden worden aangehouden. De vechtersbazen zijn ingesloten.

Groningen: dronken man ingesloten
Een 31-jarige man uit Groningen is vrijdagavond in de Oosterstraat door de politie aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij was zeer onvast ter been en sprak onsamenhangend. De stadjer werd ter ontnuchtering ingesloten. Een paar uur later mocht de man met een bekeuring van 23 Euro op zak weer de straat op.

Ten Boer: snelheidsovertreder raakt rijbewijs kwijt De politie heeft vrijdagavond op de Provincialeweg N360 een 20-jarige automobilist uit Zuidwolde aangehouden, omdat de man de maximum snelheid met 55 km/uur had overgeschreden. De Zuidwolder reed 135 km/uur waar een maximum toegestane snelheid geldt van 80 km/uur. De agenten vorderden zijn rijbewijs in. De man krijgt een proces-verbaal.

Uithuizen: bromfietser onder invloed van drank
Op de Provencialeweg N363 heeft de politie vrijdagnacht een 28-jarige bromfietser uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen dat de man de Provencialeweg op wilde rijden. Omdat deze weg verboden is voor bromfietsers werd de man staande gehouden. Hierbij bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Aan het bureau bleek dat hij 1,55 promille alcohol in het bloed had. De Almeerder kreeg naast een dagvaarding ook een rijverbod voor 8 uur. Zijn bromfiets wordt technisch onderzocht.

Termunterzijl: commotie bij café
Aan het plankpad heeft vrijdagavond een vechtpartij enige commotie opgeleverd. Een man uit Woldendorp bleek onenigheid te hebben gekregen met twee jongens. Op het moment dat agenten bezig waren om te bemiddelen in dit conflict kwam een groep met jeugd met stokken in de richting van het café gelopen. Om de partijen uit elkaar te houden, moest een van de agenten pepperspray gebruiken. Vervolgens kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse om de zaak te sussen. Vervolgens ontstond een vechtpartij tussen een 40-jarige man uit Termunterzijl en de groep jeugd. De agenten wisten de man bij de groep jeugd weg te halen. Hij bleek echter gewond te zijn geraakt aan zijn hals. Een ambulance heeft hem naar een ziekenhuis vervoerd. De groep jeugd bleek de gehele dag zich vervelend te gedragen. Ondanks alle opstootjes zijn geen personen aangehouden. De politie sluit niet uit dat er binnenkort toch enkele verdachten worden aangehouden.

Marum: ruiten van woning vernield
In de Reigerstraat in Marum heeft een nog onbekende man vrijdagavond diverse ruiten van een woning vernield. In de woning was een feestje gaande toen plotseling de ruiten in de woning door een onbekende man werden ingegooid. De politie heeft de gemoederen, die hoog opliepen, in de Reigerstraat weten te sussen. De bewoners zijn na enige tijd in een hotel ondergebracht. De woning is door een timmerman afgedicht. De politie onderzoekt de toedracht van de vernieling.

Hoogezand: man mishandeld
Aan het Schorpioen is een 54-jarige man uit Hoogezand vrijdagavond mishandeld door een 51-jarige plaatsgenoot. Volgens het slachtoffer was hij zonder enige aanleiding door de man met een bierflesje op het hoofdgeslagen. Een hoofdwond was het gevolg. Daarnaast had de verdachte een ruit in een voordeur vernield. De dader wist te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)