Korps: Utrecht, plaats: 27-07-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.50 uur

Niet dragen gordel leidt tot reeks boetes

VEENENDAAL Een 25-jarige inwoner van Kerkdriel is vrijdag rond 13.30 uur op de Rondweg West in Veenendaal bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

De agent kwam er toen ook achter dat het voertuig sinds vorige week niet meer verzekerd is. Achter het voertuig was een boottrailer gekoppeld. Daarvan bleek dat de kentekenplaat niet gelijk was aan het trekkend voertuig en de losbreekreminrichting niet in orde was. Omdat de bestuurder ook alleen een rijbewijs B had, volgde ook daar een bekeuring voor.

Met een reeks bekeuringen ging hij huiswaarts.

Bus in de sloot

LEERSUM Op de Langbroekerweg in Leersum is vrijdag rond 22.45 uur een bestuurder van een bus de macht over het stuur kwijtgeraakt.

De 24-jarige automobilist uit Eindhoven was tijdens het rijden in de berm terecht gekomen en vervolgens in een sloot gereden. In het busje zaten studenten, maar niemand van hen raakte gewond. Wel zat de schrik er goed in. Een takelbedrijf moest met twee takelwagens ter plaatse komen om de bus uit de sloot te halen.

De bestuurder had niet gedronken.

Gordel- en snelheidscontroles

VEENENDAAL Op de Rondweg West in Veenendaal werd in het kader van het project Gordel niet om? Knap stom! van 09.00-12.00 uur op het gebruik van de autogordel gecontroleerd. Tien boetes werden hiervoor uitgeschreven.

AMERONGEN/ELST/RHENEN Snelheidscontroles vonden vrijdag op verschillende locaties plaats. Dit was het geval van 13.45-15.45 uur op de Grebbeweg in Rhenen, van 13.45-15.45 uur op de Rijksstraatweg in Elst en in de avonduren op de Lekdijk in Amerongen.

In totaal werden hierbij 350 bekeuringen uitgeschreven.

Dronken automobilisten

VEENENDAAL In de gemeente Veenendaal zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie alcomobilisten van de weg gehaald.

De mannen werden door de politie aangetroffen op de Hoofdstraat (2x) en de Rondweg Oost. Het betroffen een 25 jarige inwoner van Rhenen (1 promille) en twee inwoners van Veendaal, een 32 jarige (1,35 promille) en 41-jarige (1,9 promille). Het drietal moet zich in oktober voor de rechter verantwoorden.