Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-07-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 09.50 uur

Derde verdachte gewapende overval aangehouden

UTRECHT - Op 11 oktober 2001 vond bij een winkel aan de Amsterdamsestraatweg een gewapende overval plaats. Twee overvallers werden aangehouden, de derde wist echter te ontkomen maar kon vandaag, vrijdag 26 juli 2002, op de tribune van het gerechtshof in Amsterdam worden aangehouden.

Omstreeks acht uur werd een medewerker van de winkel verrast toen drie mannen het rolluik van het magazijn opende. Voordat de medewerker iets kon doen werd hij onder bedreiging van een wapen door twee overvallers gedwongen via het magazijn naar de winkel te lopen. De overvallers eisten van de medewerker dat hij de kluis openden. Na geld te hebben gekregen renden de drie verdachten weg in de richting van de Van Heukelomstraat.

Een agent was op weg naar zijn werk en zag de verdachten wegrennen en zette per mountainbike de achtervolging in. Geholpen door een passant en de inmiddels gearriveerde collegas konden kort na de overval twee mannen, in de leeftijd van 21-jaar afkomstig uit Utrecht, worden aangehouden. De derde man wist op dat moment zich schuil te houden en werd niet gevonden.

Vandaag, vrijdag 26 juli 2002 kwam de zaak in Amsterdam voor hoger beroep en de agent was voor een verklaring opgeroepen. Terwijl hij daar zijn verhaal deed zag hij de derde verdachte, een 22-jarige man uit Utrecht, aandachtig luisterend zitten op de publieke tribune. De agent gaf dit bij de rechter aan en de jongeman werd van de tribune afgeplukt. De man is ingesloten voor verhoor.

Bestuurster scooter rijdt kleuter aan

UTRECHT - Vrijdagavond omstreeks 21.00 uur raakte een 3-jarig jongetje uit Utrecht gewond toen hij op de Choorstraat werd aangereden door een scooter.
De 16-jarige Utrechtse bestuurster van de scooter had twee vriendinnen achterop en reed tegen het jongetje aan dat op de Choorstraat liep te wandelen.
Toen de politie de bestuurster wilde aanhouden, verzette zij zich. Zij weigerde te stoppen met telefoneren, sloeg en trapte om zich heen en moest uiteindelijk geboeid worden afgevoerd naar het politiebureau. De kleuter had letsel aan zijn hoofd, maar kon na onderzoek uit het ziekenhuis weer naar huis.

Jongen aangehouden voor stelen scooter

UTRECHT Een 17-jarige Utrechtse jongen werd vrijdagavond aangehouden nadat hij op heterdaad was betrapt bij het stelen van een scooter. Een surveillerende motoragent zag dat de verdachte op de Admiraal Helfrichlaan een jongen van de scooter trok en er vervolgens als een haas vandoor ging.
De motoragent achtervolgde de jongen, maar brak die achtervolging uiteindelijk af omdat de verdachte veel gevaar voor de overige weggebruikers opleverde.
Later op de avond werd de verdachte aangetroffen op de kruising van de Bernadottelaan en de Marshalllaan. Hij werd aangehouden, de scooter werd niet meer aangetroffen.

Verdachte beroving aangehouden

UTRECHT - Omstreeks 17.45 uur werd vrijdagavond een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het tramstation. De verdachte had even daarvoor op het Gildenkwartier een 29-jarige vrouw bestolen van haar geld.
Zij rende de verdachte achterna, die uiteindelijk door twee politie-agenten in hun vrije tijd op het tramstation werd aangehouden. De man werd ingesloten.

Geen bewust onbeschonken bestuurders
UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in de stad twee bestuurders aangehouden met een slok teveel op. Omstreeks 01.30 uur werd een 25-jarige Utrechter aangehouden aan de Detmoldstraat. Surveillerende agenten hadden de man zien rijden op t Goylaan, waar hij met hoge snelheid door het rode verkeerslicht reed. Een achtervolging volgde. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat de politie hem op de hielen zat, trapte hij het gaspedaal nog verder in. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en reed in de Detmoldstraat tegen een geparkeerde auto aan. De man probeerde nog te voet te vluchten, maar kwam tegen de politie-auto aan. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 1,4 geconstateerd. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 03.30 uur werd op de Goedestraat een automobilist gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij had een promillage van 2,15 in zijn lichaam.
Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.