Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Tientallen oeverzwaluwen gedood

NIEUWEGEIN In een broedmuur voor oeverzwaluwen werden vrijdag 26 juli tientallen dode zwaluwen aangetroffen. De zwaluwen zijn door menselijk toedoen om het leven gekomen. De politie zoekt hiervan getuigen. Naar aanleiding van een melding van een lid van de vogelwacht dat nestgaten in de broedmuur waren dichtgestopt, stelde de politie een onderzoek in.
Hieruit bleek dat er in de broedmuur ongeveer veertig nestgaten waren dichtgestopt met gedroogd gras. Daardoor konden de zwaluwen niet meer naar buiten vliegen en konden de jonggeborenen niet meer worden gevoed. Ook bleken diverse broedgaten met het gedroogde gras in brand te zijn gestoken. Tientallen vogels zijn hierdoor een hongerdood of verstikkingsdood gestorven.
De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844 (politiebureau Nieuwegein).

Bestuurder snorfiets onverzekerd

NIEUWEGEIN Tijdens een controle in het kader van de actie Beter je haar dan je hoofd in de war werd aan de Griendwal een 16-jarige bestuurder van een snorfiets gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat en bovendien bleek zijn snorfiets onverzekerd.
De jongen kreeg twee bekeuringen en mocht daarna, zonder snorfiets, huiswaarts keren.

Familiegeschil loopt uit de hand

VIANEN - Een 48-jarige man uit Vianen werd vrijdagavond samen met zijn 20-jarige zoon aangehouden aan de Van Hallstraat nadat zij rond 18.00 uur die avond op de Buitenlandpoort een 21-jarige man hadden mishandeld.
Er waren diverse getuigen van dit voorval. Met behulp van het kenteken van de auto waarin de mannen zaten, konden zij bij hun woning worden aangehouden.
Zij werden beiden inverzekering gesteld en ingesloten voor de nacht. Een geschil in de familiesfeer lijkt de oorzaak van de geweldpleging.

Drie mannen aangehouden na vernieling fiets

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen twee in burger geklede agenten omstreeks 00.50 uur dat drie jongen (22, 23 en 24 jaar oud) een fiets vernielden aan de Schakelstede.
De mannen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hierbij stribbelde alleen de 24-jarige man tegen. Hij moest onder lichte dwang meegenomen worden.
Aan het bureau werden de verdachten gehoord en ingesloten voor de nacht.