Korps: Utrecht, plaats: 27-07-2002 Persberichten district Eemland noord, 10.00 uur

Mannen aangehouden na belediging

SOEST Twee inwoners van Soest (54 en 44 jaar) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.30 uur aangehouden, nadat zij agenten hadden beledigd.

De mannen stonden op het Kerkplein. Het tweetal uitte beledigende woorden en gebaren. Hierop wilde de politie de twee aanhouden, maar die gingen snel een horecagelegenheid binnen.

Na het oproepen van assistentie werd de zaak betreden en konden de twee, die zich verzetten, worden aangehouden. Ook bij het overbrengen naar het politiebureau bleven de mannen schelden. Zij werden ingesloten.

Vier dronken automobilisten

BAARN/SOEST/BUNSCHOTEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn vier automobilisten door de politie aangehouden, omdat zij teveel alcohol hadden genuttigd.

Voor een 37-jarige Utrechter en een 34-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg, die respectievelijk in Bunschoten en Baarn werden aangehouden, leverde dit een boete op van 190 euro. Een 21-jarige inwoner van Amersfoort, die in Soest werd aangehouden, en een 55-jarige inwoner van Laren, die in Baarn werd aangehouden, kwamen er niet zo gemakkelijk vanaf.

Hun promillages van 1,15 en 0,9 levert een gang naar de rechter op. Ook de rijbewijzen werden ingevorderd.