Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 27-07-02 13:05
Uitgave zaterdag 27 juli 2002

* VIERDE VERDACHTE OVERVAL GROOTHANDEL IN PREPAID TELEFOONKAARTEN

AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Vrijdag heeft een 19-jarige Rotterdammer zich gemeld bij de recherche van het district Oost. Hij werd aangehouden als medeverdachte van een overval, die maandagmorgen 24 juni jl. plaatsvond op een groothandel in prepaid telefoonkaarten aan de Rivium Oostlaan. Vier mannen drongen daar rond kwart voor twaalf het pand binnen en bedreigden een medewerkster, die op dat moment alleen in de zaak was. De gewapende mannen verlieten, nadat ze het pand doorzocht hadden, met een groot aantal telefoonkaarten de zaak. Korte tijd later zagen politiemensen op de Abram van Rijckevorselweg de bij de overval betrokken auto met de vier mannen rijden. Na een achtervolging reed de auto zich klem op de Schiedamsesingel, waarna het viertal er te voet vandoor ging. Bij het Vasteland werd een 24-jarige Rotterdammer in z'n bil geschoten door een politieman, die eerst een waarschuwingsschot loste, waarop hij niet reageerde. Bij het metrostation Leuvehaven werd even later een tweede overvaller, een 25-jarige Rotterdammer, aangehouden. Tijdens een zoektocht in de omgeving werden drie vuurwapens aangetroffen, evenals een deel van de buit. Vrijdag 12 juli jl. kon een derde verdachte worden aangehouden, een 33-jarige man uit Dordrecht. Hij werd in Almere gearresteerd. De recherche van het district Oost zet het onderzoek voort.


* BESTRIJDING OVERLAST
De politie van het district Rotterdam-West heeft vrijdagavond en
-nacht, in het kader van de bestrijding van drugsoverlast, drie mensen aangehouden. Ze worden verdacht van handel in verdovende middelen. Vrijdagavond om elf uur werd op het Hudsonplein een 49-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij was in het bezit van verdovende middelen, in totaal 27 zakjes heroïne/cocaïne. Hij is ingesloten. Even na middernacht werd op de Mathenesserdijk een eveneens 49-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Ook hij maakte zich schuldig aan overtreding van de Opiumwet. In zijn kleding trof men 45 poeders verdovende middelen aan. Hij werd overgebracht naar een politiebureau. Zaterdagmorgen vroeg, om even voor half vier, is op de Nieuwe Binnenweg een 17-jarige man uit Leiden gearresteerd. Hij had net drugs verkocht en was nog in het bezit van een zakje met ongeveer 10 gram cocaïne. Ook hij werd in gesloten.


* MOTORRIJDER NA ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN

Zaterdagmorgen vroeg zagen politiemensen een motorrijder op de Meent, die met een snelheid van ongeveer 70 km per uur een rood verkeerslicht negeerde. Er werd een achtervolging ingesteld. Op de kruising Mariniersweg reed hij weer door rood en verhoogde op de Goudsesingel z'n snelheid op tot 120 km per uur. Op de Maasboulevard reed hij met een snelheid van 140 km per uur in de richting van de Boompjes. Alle kruisingen passeerde hij met hoge snelheid en rode verkeerslichten werd genegeerd. Op het Droogleever Fortuynplein gaf hij het op en stopte. De 21-jarige bestuurder uit Schiedam had geen geldig rijbewijs en de motor was niet verzekerd. De verdachte werd aangehouden en tegen hem worden diverse processen-verbaal opgemaakt. De motor is in beslag genomen.

Avonduitgave vrijdag 26 juli 2002

* VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN
De politie heeft vrijdagmorgen vroeg een onderzoek ingesteld in een woning aan de Spechtlaan in Vlaardingen op grond van de Wet wapens en Munitie. Binnen werd werd een 31-jarige Vlaardinger aangetroffen en bij zoeking in het huis vond men in een kast een vuurwapen met zeven patronen. Het wapen werd in beslag genomen en de Vlaardinger aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Een nader onderzoek wordt ingesteld.