Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 27-07-2002
1e persbericht 27 juli 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Autos gestolen
Uit het pand van een bedrijf aan de Huizingalaan zijn vrijdag tussen 15.00 en 16.45 uur twee autos gestolen. Het gaat om een groene Landrover Freelander met het kenteken 47-JS-HG en om een rode Volvo V70 met het kenteken RD-NL-08. De autos zijn weggenomen terwijl het bedrijf geopend was zonder dat de medewerkers hiervan iets hebben gemerkt.

Eindhoven: Automobilist weigert personalia op te geven Op het Stationsplein is zaterdag rond 1.00 uur een 20-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De verdachte stond met zijn auto op het Stationsplein toen hij van de politie een waarschuwing kreeg dat hij daar niet mocht parkeren. Hierop reed hij weg. Kort daarna had de bestuurder zijn auto echter weer teruggezet op het Stationsplein. Toen de politie hem een bekeuring wilde geven weigerde hij om zijn personalia door te geven waarop hij werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man en vrouw proberen politiehond te schoppen Op het Stratumseind zijn zaterdag rond 3.20 uur drie verdachte Eindhovenaren (16, 21 en 28 jaar) die betrokken waren bij een vechtpartij aangehouden. Zij zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tijdens deze aanhoudingen schopten een vrouw en een man naar een diensthond. Hierop werd de vrouw in haar arm gepakt door de hond. Zij zag echter kans om te ontkomen. De man, een 21-jarige Eindhovenaar, werd door de hond in zijn broek gepakt en kon rond 3.30 uur aangehouden worden. Bij de verdachte werd tijdens de fouillering een cachetje met cocaïne aangetroffen. Hij is ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in auto aangehouden Op de Keizersgracht is zaterdagochtend rond 00.20 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een auto die geparkeerd stond aan de Keizersgracht. Dit gebeurde eerder die avond. Bij de verdachte werden een portemonnee met diverse pasjes en een rijbewijs aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat deze van de eigenaar van de auto waren. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Kalverstraat is zaterdag net na middernacht een 32-jarige automobilist uit Malden aangehouden. De man had een behoorlijke slok teveel op. Dat bleek uit een ademanalyse die een promillage van 2,10 vaststelde. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Koning Arthurlaan is zaterdagochtend rond 1.00 uur een 56-jarige Eindhovense automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,35 weer. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op het Willaertplein is zaterdagochtend rond 3.10 uur een 21-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,65 uit. De man kreeg een boete van 190 Euro.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden Op het Stationsplein is vrijdag rond 15.15 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij een fiets aan het openbreken was in een fietsenstalling bij het station. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van wegnemen stroomkabel aangehouden Op het Kasteelplein is vrijdag rond 16.30 uur een 38-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een stroomkabel vanaf een evenemententerrein aan de Kasteellaan kort voor zijn aanhouding. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Bromfietser onder invloed
De politie zag zaterdagochtend op de kruising Julianalaan Eikendreef een 33-jarige bromfietser uit Helmond door rood rijden. De bromfietser vervolgde zijn weg slingerend en werd rond 2.50 uur op de Eikendreef aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,60 weer. Het bromfietscertificaat van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de Margrietlaan is tussen vrijdag 15.30 en 20.40 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een bovenlicht aan de achterkant van de woning open te breken. Uit het pand worden twee afstandsbedieningen, een videorecorder en sleutels vermist. Uit een schuur behorende bij de woning werd nog een fiets weggenomen.

Helmond: Vernieling auto
Op de Kluisstraat is zaterdag rond 2.40 uur een 30-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij wordt verdacht van het vernielen van twee portierramen van een auto die daar geparkeerd stond. De vrouw werd in de auto aangetroffen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zij naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Filmcamera gestolen vanaf terras
Vanaf een terras van een horecagelegenheid is vrijdag rond 17.15 uur een filmcamera van een 50-jarige man uit Tegelen gestolen. De man had zijn filmtas met daarin de camera op tafel neergelegd. De riem van de tas had hij om zijn pols gedaan. Plotseling rukte iemand de tas van zijn pols en vluchtte achter op een gereedstaande scooter richting Postelseweg.

Geldrop: Verdachte van bedreiging aangehouden
Op de Helze is vrijdagavond rond 22.20 uur een 27-jarige automobilist uit Mierlo aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een 34-jarige voetganger uit Geldrop op de Heggestraat eerder die avond. De voetganger sprak de automobilist aan op zijn roekeloze rijgedrag waarop deze uit zijn auto stapte en de man woordelijk en met een nog onbekend voorwerp bedreigde. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Maarheeze: Man gewond
Op het Rondven is zaterdagochtend rond 8.50 uur een 53-jarige man uit Budel gewond geraakt toen hij een gasfles ontkoppelde in zijn camper. Hierdoor ontstond een steekvlam. De man heeft zijn camper zelf geblust. Hij liep brandwonden op aan zijn hoofd en armen en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Maarheeze: Auto met aanhanger gestolen
Vanaf een parkeerplaats langs de A2 is tussen donderdag 21.15 uur en vrijdag 1.30 uur een blauwe Mercedes Benz 190 D met het kenteken TV-78-YS weggenomen. Achter de auto hing een aanhangwagen met een grijs dekzeil. Deze is ook meegenomen. De auto werd op de parkeerplaats achtergelaten doordat de eigenaar pech kreeg aan het voertuig.

De Mortel: Fietsers gewond
Op de St. Antoniusstraat zijn vrijdagavond rond 20.15 uur een 53-jarige man en een 51-jarige vrouw, beiden uit Helmond, gewond geraakt. Beiden fietsten naast elkaar over het fietspad van de St. Antoniusstraat richting de Mortel. Een 20-jarige automobilist uit Bakel die over de St. Antoniusstraat reed is door nog onbekende oorzaak de controle over zijn stuur kwijtgeraakt en heeft de fietsers van achteren aangereden. Beide fietsers zijn overgebracht naar het ziekenhuis met enkele schaafwonden en kneuzingen. Na behandeling mochten zij weer naar huis.

Someren: Harddrugs
Op de Kanaalstraat zijn zaterdag rond 00.25 uur een 25-jarige Helmonder en een 19-jarig meisje uit Mierlo aangehouden. Beide verdachten werden aangetroffen in een auto op een parkeerplaats. Het meisje zat achter het stuur. Ze worden verdacht van handel in drugs. In het voertuig werden onder andere een alarmpistool, verpakkingsmateriaal, een weegschaaltje, 11 zakjes wiet en 11 flesjes met vermoedelijk GHB gevonden. Bij de Helmonder werden tijdens de fouillering nog 50 pillen, enkele grammen wit poeder en 585 Euro aangetroffen. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Valkenswaard: 41 flesjes parfum gestolen
Uit een winkel aan de Gaanderij zijn vrijdagochtend 41 flesjes parfum gestolen. De dader sloeg zijn slag terwijl de winkel geopend was. De weggenomen parfum heeft een totale waarde van ongeveer 1.200 Euro.

Veldhoven: Woningbrand
In een woning aan de Burgemeester van Hoofflaan is vrijdagavond rond 21.00 uur brand ontstaan. In het pand was niemand aanwezig. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting.